ZLATO ZA BUTTURINIJA I ŠABAN MILIČIĆ

Na prvenstvu Hrvatske u krunskoj disciplini –  olimpijskom triatlonu –  naslove državnog prvaka osvjili su Jacoppo Butturini i Željka Šaban Miličić.

Splitski Marijan bio je ovogodišnji domaćin utrke: 20 “Marjanski Đir” je u svom jubileju dobio i status državnog prvenstva. Svima već odavno poznata staza bila je spremna za doček naboljih sportaša seniorskog uzrasta među kojima su u muškoj utrci  favoriti bili seniorski reprezentativci Jacopo Butturini i Luka Paliska. Oni su utrku vodili od početka do samog kraja. Značajnu su prednost napravili na  biciklističkom dijelu, te se trećeplasirani Vištica  unatoč rekordno brzoj vožnji bicikla (čak 2. minute brže od vodećih) nije uspio priključiti vodećem dvojcu.  Na prvom krugu tranja Jacoppo se dovojio i rutinski završio utrku na prvom mjestu.

Kod žena, očekivano je pobijedila Željka Šaban Miličić s velikih 4 minute prednosti ispred drugoplasirane Gorup i šest ispred trećeplasirane Ilijanić. Ovom pobjedom ostvarila je triatlonski hat-trick u 2018.: osvojila je naslove seniorske državne prvakinje u sve tri triatlonske discipline, a pripao joj je i ekipni naslov u timskom štafetnom triatlonu osvojen sa sportašima iz matičnog kluba, TK Swibir. Doista nesvakidašnji uspjeh za sportašicu u 2018.

Postolja olimpijskom triatlonu su redom:

1. Jacopo Butturini i Željka Šaban Miličić
2. Luka Paliska i Dunja Gorup
3. Andrej Vištica i Martina Ilijanić

Rezultati PH u OT 2018.