HTS

Hrvatski triatlon savez je krovna orgnizacija triatlonskog sporta u Hrvatskoj. Savez je osnovan je 1994. godine i sjedište mu se nalazi u Zagrebu, na Trgu Krešimira Ćosića 11. Prije osnivanja Saveza mnogi su pojedinci svojim radom, entutijazmom i volonterizmom promovirali triatlon.

Pioniri triatlona u Hrvatskoj

Pioniri triatlona u Hrvatskoj bili su Marijan Pedišić, Borko Prvan i Nenad Ivanković. Prvi klubovi osnovani su 1993. godine: 27. travnja osnivačkoj skupštini Triatlon kluba Pula nazočilo je 25 osoba oba spola i raznih životnih nazora, dok za točan datum osnivanja Triatlon kluba Zagreb nismo uspjeli pronaći pronaći pisani trag. Interesantnu vremensku crtu događanja vezanih uz početke i razvoj triatlona u Hrvatskoj, prve utrke, prve međunarodne nastupe, rekorde i medalje možete pronaći na:

http://www.zagreb-triatlon.hr/o-klubu/povijest-triatlon-kluba-zagreb

Razvoj i napredak

Hrvatski triatlon savez svake godine okuplja sve više klubova – punopravnih i pridruženih članova kojih je više od 30. Broj licenciranih natjecatelja svake godine raste, a u 2019. je prestigao brojku od 1000 licenciranih natjecatelja.

Pod pokroviteljstvom HTS-a godišnje se održavaju natjecanja najvišeg državnog ranga, pojedinačnih i ekipnih Prvenstava Hrvatske, dok klubovi – članovi Saveza, uz organizaciju natjecanja državnih prvenstava, organiziraju i regionalna, gradska, ligaška i promotivna natjecanja u svim disciplinama i distancama triatlonskog sporta.

HTS potiče sve oblike bavljenja triatlonskim sportom i poziva sve zainteresirane za suradnju da se jave na službeni e-mail Saveza: hts.triatlon@gmail.com

Croatian Triathlon Federation

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com