KEINDL SPORT TRIATLON KUP 2018.

REZULTATI 2018.

PODJELA NAGRADA KUPA U OŽUJKU 2019!

I u 2018. Keindl sport je sponzor tradicionalnog triatlonskog nadmetanja: niz triatlonskih natjecanja tijekom čitave godine se, u pravilu vikendom, održavanju na različitim lokacijama diljem Hrvatske, a sudionici svojim nastupima skupljaju bodove.

Sama natjecanja, discipline i distance su u potpunosti prilagođene svakom dobnom uzrastu, tako da u natjecanjima mogu sudjelovati sportaši od 7 do 80 godina i više. Da bi nastupom na natjecanju dobivali bodove za kup, natjecatelji  moraju biti članovi jednog od triatlon klubova u Hrvatskoj i imati važeću licencu HTS-a. Od nužne potrebne opreme za triatlon tu su: kupaći kostim, bicikl i kaciga te oprema za trčanje.

Keindl sport tratlon kup podijeljen je po uzrastima: za najmlađe je tu Mini kup, za kadete U16 kup (triatlon i multisport), za juniore U19 kup (triatlon i multisport) te za sve punoljetne Apsolutni kup (triatlon i multisport).  U 2018. godini dodjeljivat će se i naslovi osvajačima (prvo troje) kupa  po dobnim kategorijama (triatlon i multisport). 

Bodovanje kupa je javno i bit će objavljeno na stranicama HTS-a za svaku pojedinu kategoriju.  Bodovanje pojedinih utrka radi se prema dokumentu:

SUSTAV BODOVANJA KUPA HRVATSKOG TRIATLON SAVEZA 2018.

Osim titule,  sportašice i sportaše na kraju godine očekuju i nagrade sponzora.

 

— ARHIVA KEINDL SPORT TRIATLON KUPA 2017. —

Keindl sport triatlon kup 2017. možete pratiti i na službenoj facebook stranici, a sve što vam je za nastup potrebno pronaći na webu Keindl sporta.

Apsolutni triatlon kup:

Namijenjen svim sportašima starijima od 18 godina. Natječu se u tri različite distance: supersprintu, sprintu i olimpijskom triatlonu (1500 m plivanja, 40 km bicikla, 10 km trčanja). Apsloutni triatlon kup ima ukupno 8 natjecanja i boduju se svi nastupi, a potrebno je nastupiti na najmanje 4 utrke.

Apsolutni multisport kup

Natjecatelji se nadmeću u multisportskim natjecanjima: duatlonu (trčanje+bicikl), akvatlonu (plivanje+trčanje), kros duatlonu (trčanje + mtb), kros triatlonu (plivanje+mtb+trčanje) i srednje dugom triatlonu. Apsloutni triatlon kup ima ukupno 9 natjecanja i boduju se svi nastupi, a potrebno je nastupiti na najmanje 5 utrka.

Mini kup     

Mini kup najmjenjen je djeci starosti od 7 do 11 godina. Natječu se u akvatlonu koji se sastoji od plivanja nakon kojeg odmah slijedi trčanje. Bicikl za najtecanja najmlađih nije potreban, dovoljni su kupaći kostim, majica i tenisice.

Za djecu starosti 7,8 i 9 godina (rođene 2008., 2009 i 2010.): 50 metara plivanja i 500 metara trčanja
Za djecu starosti 10 i 11 godina (rođene 2006. i 2007.): 100 metara plivanja i 1000 metara trčanja.

Kup ima ukupno 9 natjecanja i boduju se svi nastupi, a potrebno je nastupiti na najmanje 5 utrka.

U16 triatlon kup

Namijenjen kadetskom uzrastu sportaša odnosno sportašima o 12,13, 14 i 15 godina. Natjecanja su distance supersprint koja se sastoji od 375 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 2.5 km trčanja.  U16 triatlon kup ima ukupno 8 natjecanja i boduju se svi nastupi, a potrebno je nastupiti na najmanje 4 utrke.

 

U16 multisport kup

Natjecatelji se nadmeću u multisportskim disciplinama: duatlonu (trčanje+bicikl), akvatlonu (plivanje+trčanje), kros duatlonu (trčanje + mtb) i  kros triatlonu (plivanje+mtb+trčanje). U16 multisport kup ima ukupno 5 natjecanja i boduju se svi nastupi, a potrebno je nastupiti na najmanje 3 utrke.


U19 triatlon kup

Namijenjen juniorskom uzrastu sportaša, odnosno onima koji imaju 16, 17, 18 i 19 godina.  Natjecanja su distance supersprint i sprint (750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja). U19 triatlon kup ima ukupno 8 natjecanja i boduju se svi nastupi, a potrebno je nastupiti na najmanje 4 utrke.

U19 multisport kup

Natjecatelji se nadmeću u multisportskim natjecanjima: duatlonu (trčanje+bicikl), akvatlonu (plivanje+trčanje), kros duatlonu (trčanje + mtb) i  kros triatlonu (plivanje+mtb+trčanje).

 

Croatian Triathlon Federation