KRITERIJI ZA ULAZAK

KRITERIJI ZA REPREZENTACIJU 2022.

  • DOPUNA KRITERIJA na dan 24.6.2022.:

PH u Super Sprint Triatlonu u Donjoj Stubici bila kriterijska za drugu utrku Youth programa Mostiman Wallsee (AUT), a ista je otkazana. Nova kriterijska utrka biti će utrka 3. kola HTL u Preluku. Plasman na Mostiman ostvaruju prethodno planirana prva 3 sportaša U17 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

KRITERIJI ZA REPREZENTACIJU 2021.

Rang lista sportaša

KRITERIJI ZA REPREZENTACIJU 2020.

Trenutna rang lista temeljem testiranja sportaša

Rang lista sportaša

KRITERIJ ZA REPREZENTACIJU 2019.

KRITERIJI ZA REPREZENTACIJU 2018.

PODJELA REPREZENTACIJE

Reprezentacija se dijeli u 3 selekcije:

A – sportaši koji zadovoljavaju kriterij prve selekcije

B – sportaši koji zadovoljavaju kriterij druge selekcije

C – sportaši mutisportskih disciplina

Sportaši dobnih kategorija: selekcija sportaša prema rezultatima tekuće i/ili prethodne sezone, u skladu s brojem mjesta koje za pojedino natjecanje odobrava ITU

Sportaši paratriatlonci: selekcija prema kriterijima HPO-a

        PLAN UTRKA I NAČIN FINANCIRANJA

Sportaši A selekcije imali bi pravo na sufinanciranje svih utrka prema planu dogovorenom s izbornikom o trošku HTS-a.

Sportašima B selekcije najvažnija međunarodna utrka bila Balkansko prvenstvo, uz sudjelovanje o trošku HTS-a nekoliko dodatnih utrka na kojima sudjeluje i A reprezentacija, prema procjeni izbornika.

Sportaši C selekcije sufinancirali bi se prema načelu refundacije troškova na kraju sezone uz uvjet da se za iste postigne kriterijski rezultat (prema kriterijima za kategorizaciju sportaša HOO-a). Ukupan postotni iznos sredstava za refundacije odredio bi UO HTS-a u odnosu na RP HOO-a namijenjen pripremama i natjecanjima . Ako više sportaša postigne kriterijsku rezultat, troškovi se sufinaniraju odn. refundiraju prema ocjeni kvalitete rezultata koju daje izbornik.

KRITERIJI SELEKCIJE:

Prva selekcija:

  •     Sportaši/ce koji su se dokazali kao najbolji hrvatski predstavnici na Europskim i Svjetskim kupovima i godišnjoj rang ljestvici, kao i drugim međunarodnim natjecanjima.
  •     Trenutni rezultati na mjerenjima plivanja koje je proveo nacionalni Savez. U obzir će se uzimati i komparacija ranije ostvarenih rezultata i prethodnih mjerenja.

Druga selekcija

  •     Sportaši/ce koji su osvojili 1., 2. ili 3.mjesto (muška konkurencija) i 1. – 2. mjesto (ženska konkurencija) na PH u olimpijskoj disciplini sukladno godištu i kategoriji u kojoj nastupaju
  •     Trenutni rezultati mjerenja trčanja koje je proveo nacionalni Savez. U obzir će se uzimati i komparacija ranije ostvarenih rezultata i prethodnih mjerenja.

Tijekom procesa selekcije uzimat će se u obzir samo oni kandidati koji zadovolje oba kriterija pojedinog stupnja selekcije.

Sportaši/ce odnosno treneri sportaša također mogu priložiti rezultate na ostalim natjecanjima kao i rezultate u srodnim sportovima (srednje i dugoprugaška atletika, srednje i dugoprugaško plivanje i biciklizam..) kako bi se dobio bolji uvid u trenutnu kvalitetu kandidata za Reprezentaciju.

Prilog ovim kriterijima je i tablica rezultata.

S poštovanjem,

Ivan Ivezić,
izbornik triatlonske reprezetacije HTS-a

Kriteriji za ulazak u reprezentaciju 2018. – brojčano

Napomena:
Kriterije je usvojio UO dana 7. ožujka 2018. sukladno prijedlogu izbornika reprezentacije Ivana Ivezića.

Kriteriji za Reprezentaciju 2018.

Croatian Triathlon Federation

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com