A NAJBRŽI DUATLONCI 2018. SU…

Proteklog se vikenda održalo prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu na atraktivnoj karting stazi u Španskom, a idealno suho i toplo vrijeme potrajalo je do samog kraja, unatoč prijetećim oblacima koji su se nad sportaše nadvili najbržoj utrci dana, muškom A finalu.

Snage je na tehnički zavojitoj stazi koja je zahtjevala veliku koncentraciju 7 (što zbog zavoja, što zbog brojanja krugova) odmjerilo stotinjak sportaša i sportašica, od najmlađih u promotivnim utrkama, do starijih na državnim prvenstvima.

Dan je započeo kvalifikacijama seniora za glavu utrku. Prvih 7 iz 2 seniorska polufinala, 7 juniora i 4 najbolja po vremenima kvalificirali su se u muško seniorsko finale.

Od kadeta pa sve do seniora bilo je pravog nadmetanja i fer borbe. U kadetima uvjerljive pobjede su odnijeli Gabrijel Barack (Tk Rival) i Nicole Fornažar (Tk Pula). U zanimljivoj utrci juniora gdje se prvi trojac držao zajedno od starta do cilja, zlato je pripalo Luki Gregoriniću (Tk Pula), srebro Emilu Novosadu (Tk Maksimir), a bronca Deniju Čosiću (Tk Pula). Kod djevojaka prva je bila Valentina Vitasović (Tk Pula), druga Zara Bakovića (Tk Zrinski), a treća Paola Horvata (Tk Swibir).

Kod seniorki zlato od prošle godine je obranila je Valentina Belović (Tk Maksimir) ispred Nataše Šustić (Tk Split) i Valentine Vitasović (Tk Pula).

U zadnjoj  utrci dana  – muškom seniorskom finalu – startalo je 20 sportaša i u najbržoj utrci dana koja je trajala 27:32 min prvi trojac se držao zajedno sve do 500tinjak metara prije cilja, a tek sekunda i fotofiniš odredile su pobjednika. Zlato je pripalo Silviju Tomcu iz Tk Maksimir, srebro Luki Grgoriniću iz Tk Pula, a bronca Vinku Vrebcu iz Tk Swibir.

Ekipno zlato odnijeli su dečki iz Tk Pula i cure iz Tk Maksimir, srebro dečki iz Tk Maksimir i cure iz Tk Zagreb, a bronca je pripala dečkima iz Tk Swibir, dok cure nisu imale 3. ekipu.

U promotivnim utrkama za najmlađe kod početnika A pobjedili su Zora Kulstrunk (Tk Maksimir) i Filip Kuhar (Tk Zrinski). U kategoriji početnika B zlato je pripalo Tiji Dujković i Ivoru Jurcanu (Tk Pula).

Sudački tim utrke kojem posebno zahvaljujemo na koncentriranom i predanom radu bez prekida od 9:30  ujutro do 19:30 sati predvodili su GS Josip Mladin Živković i TD Zlatko Parać.

Čestitke svima!

(credits:  dio teksta preuzet sa službene stranice TK Maksimir)