ČESTITKA PREDSJEDNIKA

Poštovane članice i članovi, drage triatlonke i triatlonci, dragi prijatelji,

nalazimo se u vrlo teškom razdoblju za sve nas. Ova godina donijela je probleme kao niti jedna prije nje. Osobito su nam u mislima naši sportaši, njihove obitelji i svi stanovnici područja Banovine koji u ovim trenucima proživljavaju možda i najteže životno razdoblje. Pandemija je značajno utjecala i usporila razvoj sporta kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Mnoga natjecanja za koja su se sportaši marljivo pripremali otkazana su, sportski objekti zatvoreni, a treninzi klubova zabranjeni.

Ipak nije sve stalo. Treneri su se prilagodili i provodili treninge na jedini mogući način putem interneta, online. Radili smo u okvirima mogućeg sa željom da će se jednom ovo razdoblje završiti i da ćemo opet svi zajedno biti na sportskim borilištima, rame uz rame. Kako kaže stara poslovica: „Nakon kiše uvijek dolazi sunce!“. U Novu 2021. godinu startamo sa novih 19 instruktora triatlona u Republici Hrvatskoj, programom edukacije trenera koji je priznat od strane Svjetske triatlonske federaciji kao 12. takav program u svijetu, sa novim sustavom Hrvatske triatlon lige koji je u 2020. godini pokazao da je esencija triatlonskog sustava i inkubator sportske kvalitete, sa novim oblikom natjecanja za mlađe dobne kategorije, sa nekoliko novih projekta financiranih od strane Europske triatlonske federaciji, sa novom edukacijom instruktora triatlona na Hrvatskom institutu za kineziologiju. Osobito je važno spomenuti edukaciju sudaca i tehničkih delegata. Programom koji nam je odobren od strane ETU-a sa ciljem podizanja kvalitete natjecanja Europskog juniorskog kupa u 2021. godini, a sve za pripremu Youth Europskog prvenstva koje je Hrvatska dobila za 2022. godinu. Nadamo se i sa većim brojem domaćih i međunarodnih natjecanja. Vidimo svjetliju i veseliju 2021. godinu koja će nam nadoknaditi sve što je 2020. uzela.

Kao predsjednik Hrvatskog triatlon saveza želim vama i vašim obiteljima mnogo više zdravlja, sreće i veselja u 2021. godini. Da što prije zaboravite sve probleme koje je donijela ova godina, a da vam Nova sve nadoknadi i vaše želje ostvari. Sretna vam Nova godina!

Mario Kasović