ČETVRTKOM PREDSTAVLJAMO: TK RUDOLF PEREŠIN

  • Naziv: TRIATLON KLUB RUDOLF PEREŠIN GORNJA STUBICA
  • Adresa: Ulica Matije Gupca 4A, Gornja Stubica
  • Godina osnivanja: 1999.
  • Broj članova: 35
  • Ustrojstvo: Željko Lisak – predsjednik, Željko Lukina – tajnik, Krunoslav Borovec – podpredsjednik

Triatlon Klub Rudolf Perešin iz Gornje Stubice osnovan je davne 1999. godine. Oni su klub koji je među prvima imao rad sa mlađim uzrastom krajem 90-tih i početkom 2000-tih.

Od tada se mogu podičiti mnogim postignućima a posebno izdvajaju postignuća svojih članova koji su bili u hrvatskoj reprezentaciji. To su: Dražen Dinjar (višestruki prvak Hrvatske u duatlonu), Matija Lukina (višestruki prvak hrvatske u triatlonu, akvatlonu, duatlonu u svim dobnim kategorijama), Martin Papišta te višestrukim ekipnim prvacima i viceprvacima u duatlonu i triatlonu poput Dinka Frajzmana, Ante Pešeca i Marka Đurđevića koji su vladali triatlonskom scenom 200-tih godina.

TK Rudolf Perešin je i ponosni organizatori Zagorskog Triatlona koji će ove godine imati svoju 20-tu obljetnicu te Pakoštanskog triatlona koji se održavao od 2002. do 2005. godine.

Klub ima mnogobrojne ciljeve poput stvaranja nove mlade generacije Zagorskih triatlonaca i triatlonki – u to je uključen rad sa mlađim dobnim skupinama (škola triatlona), zatim povećanja broja članova (age group – rekreativaca) i održavanja tradicije organiziranja Zagorskog triatlona.

Članovi kluba kao svoje specifičnosti ističu klupsku himnu i zastavu te neizostavni žuti kombi koji ih prati na natjecanja skroz od 1999.

Ako ste se ikad pitali tko je izmislio triatlon, triatlonci iz TK Rudolf Perešin znaju odgovor – Zagorci! (odu pješke na bazen ili jezero Bajer u Bedekovčini, okupaju se i vrate se s biciklom) 🙂

Fotografije iz arhiva TK Rudolf Perešin