ČETVRTKOM PREDSTAVLJAMO: TRIATLON KLUB MAZATOR

  • Naziv: TK Mazator
  • Adresa: Stadionska 13, Slavonski brod
  • Web adresa: www.mazator.hr
  • Godina osnivanja: 2019.
  • Broj članova: 30
  • Ustrojstvo kluba: Tomislav Marinović, predsjednik

Triatlon klub Mazator je klub koji je daleko od svoje punoljetnosti ali uspješno djeluje i razvija triatlon na području grada Slavonskog Broda. U nepune dvije godine rada, a malo više postojanja, broje oko 30ak članova. S obzirom na mladost kluba, izuzetno su ponosni na trenutni broj članova kao i dosadašnje uspjehe. Prvenstveno i ujedno najvažnije, od postojanja niti jedan natjecatelj, odnosno član nije bio ozlijeđen, što pokazuje kvalitetu programa i načina rada. Osim toga nastupili su na nekoliko maratona, dva duga triatlona, olimpijskom triatlonu i naravno Borovik triatlonu koji se ne propušta.

Klub nudi svojim članovima nekoliko programa: Vodeni Mazatori – plivački treninzi za odrasle, Škola triatlona – natjecateljski i rekrativni triatlon za djecu i mlade i Rekreativni i natjecateljski program – triatlon za odrasle, a sve to vodi magistar kineziologije Tomislav Marinović, koji je ujedno i predsjednik kluba, a uz njega je i kineziolog Amela Zukanović.

Trenutno najviše energije usmjeravaju u promociju i razvoj triatlona među djecom i mladima koji su budućnost kluba. Planovi za budućnost i sljedeću godinu su veliki, a prvenstveno to su nastupi na državnim natjecanjima, kao i ostvarenje osobnih ciljeva Mazatora, a to su nastupi na Half Ironman i Ironman natjecanjima.

Fotografije iz arhive TK Mazator