ČETVRTKOM PREDSTAVLJAMO: TRIATLON KLUB SPLIT

  • Naziv: TK Split
  • Adresa: Šibenska 27, Split
  • Web adresa: www.tksplit.hr
  • Godina osnivanja: 2003
  • Broj članova: 95
  • Ustrojstvo: Predsjednik – Marko Božiković, dopredsjednik – Antun Kojundžić, tajnik – Ivan Pavić, treneri – Petra Jakšić i Robert Pezelj

Članovi TK Split bili su prvaci hrvatske u svim kategorija i u svim disciplinama, od Jelene Lukšić, Nevenke Čuk, Gorane Jelić, Diane Vrdoljak, Nikoline i Nataše Šustić do Mije Bebića, Marina Koceića, Srđana Luštice, Željka Bradarića, Srđana Latinovića, Luke Komića, Antuna Kojundžića, Tonija Elezovića, te kadeta Marka Pavića, Tonia Tomića, Petre Koceić i kadetkinje Dore Komić  (isprike zbog još nekih eventualno propuštenih članova sa rezultatima).

TK Split je prvi klub u Dalmaciji i kao takav je pokretač svih aktivnosti i razvoja triatlona u regiji i šire. Cilj im je prezentirati triatlon kao zdrav način života kod djece svih dobni uzrasta, te kao dio turističke ponude i kao sport za sve dobne uzraste. Organizatori su brojnih natjecanja na još mnogo brojnijim lokacijama od Splita, Brača, Korčule, Omiša, Trogira, Vrlike, Primoštena i Vira. Pored navedenih trka bili su i organizatori dva Europska kupa 2007 i 2008, te međunarodne trke Tristar 2011. godine.

Anegdota je kažu bilo jako puno, a izdvojili su jednu staru 5-6 godina koja se desila na popularnom Marjanskom điru. Kad su odradili sve završne pripreme za podjelu medalja i novčanih nagrada, ekipa je ostala na Marjanu pokupiti stvari, i odjednom zovu oni sa Marjana da se približava pijavica i nevrijeme. Uspjeli su ubaciti u kombi i zadnji komad opreme kad ih je uhvatilo nevrijeme, a onda je nastao pakao i dobro je prodrmalo kombi. Nakon pola  sata sve se smirilo i odrađeno je sve do kraja kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljive su kažu, i anegdote sa jednodnevnih putovanja na natjecanja do Brijuna ili Varaždina dok nije bilo autoputa.