ČETVRTKOM PREDSTAVLJAMO: TRIATLON KLUB VELIKA GORICA

  • Naziv: TK Velika Gorica
  • Adresa: Rakarska 20, Velika Gorica
  • Web adresa: www.tkvg.hr
  • Godina osnivanja: 2016.
  • Ustrojstvo kluba: Branko Kaurić – predsjednik, Ante Čuić – dopredsjednik

Triatlon klub Velika Gorica osnovan je 2016. godine sa ciljem planiranja rada i razvitka triatlon sporta, informiranjem javnosti o triatlonu, promicanjem i poticanjem triatlona u Hrvatskoj i inozemstvu, organiziranja i provođenja sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanja i postizanja vrhunskih sportskih rezultata.

Triatlon klub Velika Gorica potiče okupljanje i sportsku poduku djece i mladeži, vodi skrb o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti članova kluba, razvijanju domoljublja, sportskoga duha i usvajanju etičkih vrijednosti kroz bavljenje sportom. Potiče sudjelovanje u sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, organizaciji i vođenju sportskih natjecanja, upravljanje sportskim objektima, poduzimanje mjera i stvaranje uvjeta za unapređenje stručnog rada.

Tin Kaurić ( rođ. 1997. ) je najistaknutiji član Triatlon kluba Velika Gorica. Triatlonom se počeo baviti 2013. u zagrebačkom klubu TK Zagreb. Od osnivanja TK Velika Gorica 2016. nastupa za taj klub na svim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Osvajao je niz medalja u mlađim dobnim kategorijama ( kadeti, juniori, mlađi seniori ) u triatlonu, duatlonu i akvatlonu koji su mu specijalnost mu je akvatlon, gdje je jedan od najboljih u Hrvatskoj ( višestruki prvak i viceprvak u akvatlonu ). Nastupao je na SP i EP u akvatlonu ( London 2013, Köln 2014, Ibiza 2018, Târgu Mureș 2019 ). Sportaš je III kategorije HOO-a.