DAN TALENATA U TRIATLONU

Hrvatski triatlon savez će od druge polovice ožujka u sportskim srednama diljem Hrvatske realizirati projekt Dan talenata u triatlonu, kako bi se „uočili“, talentirani budući sportaši najmlađih uzrasta te tako počeli pripremati za natjecanja i usavršavati svoja znanja i vještine u atraktivnom triatlonskom sportu.
Dan talenata u triatlonu se sastoji od mjerenja plivanja i trčanja na distancama primjerenima dobi djece, a to su za djevojčice i dječake do 16 godina (kadetski uzrast): 200 metara plivanja i 1500 metara trčanja.
Također, mjerenja će se obaviti i za mlade od 17 do 23 godine (juniorski i mlađi seniorski uzrast): 400 metara plivanja i 3000 metara trčanja.
 Mjerenja su u potpunosti besplatna i ovim putem pozivamo sve sportašice i sportaše osovnih i srednjih škola da se pridruže i testiraju svoje sposobnosti.
“Testiranja će se odvijati uz stručni nadzor trenera na bazenima i atletskoj stazi. Mjerit ćemo koliko brzo plivaju i trče i na temelju tih rezultata otkriti jesu li talentirani za bavljenje triatlonom te ih kontaktirati i usmjeriti na najbliži klub. Prijavljivati se može putem e-maila i na licu mjesta ispunjavanjem obrasca, a od potrebne opreme tu su: kupaći kostim i naočale, te sportska odjeća i tenisice u kojima će se trčati – najavio je Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza.”
Dan talenata u triatlonu odvijat će se na nekoliko lokacija diljem Hrvatske. Prvi u nizu dana talenata u triatlonu održat će se u Rijeci i Zadru, potom i u Osijeku.
U travnju se planira se i Dan talenata u Zagrebu.
Prijave mogu se obaviti putem maila: dan.talenata.triatlon@gmail.com ili na obrascu na licu mjesta. Od podataka potrebni su:
  • ime i prezime
  • datum i godina rođenja
  • klub
  • broj mobitela
  • e-mail adresa
Rezultati svih mjerenja Dana talenata u triatlonu diljem Hrvatske bit će prikupljeni i objavljeni na stranicama Hratskog triatlon saveza, a sportašice i sportaši rangirani sukladno uspjesima. Najbolji sportaši i sportašice biti će kontaktirani i usmjereni u triatlonske klubove te će im na taj način biti širom otvorena vrata u svijet triatlona.

Dan talenata u triatlonu: RIJEKA

Datum: subota, 18.03.2017.

Lokacija:
– plivanje – Bazeni Kantrida, Podkoludricu 2
– trčanje – Otvoreno igralište Kampus, Ulica Slavka Krautzeka

Satnica:

8:00 – 8:30 – Okupljanje Bazeni Kantrida (recepcija)
9:00 – Plivački test
12:30 – Trkački test (okvirno, ovisno o završetku plivačkog dijela)

Kontakt: Agata Begić (091-9375011)

Dan talenata u triatlonu: ZADAR

Datum: subota, 25.03.2017.

Lokacija:
– plivanje – Bazen Višnjik
– trčanje – staza oko bazena Višnjik

Satnica:
16:00 – Okupljanje Bazen Višnjik (recepcija)
Plivački test
Trkački test: uz odmor, nakon plivanja
Kontakt: Daniel Filić (091-8936237)

Dan talenata u triatlonu: OSIJEK.

Datum: petak, 24.03.2017.

Lokacija:

– plivanje – Gradski bazeni Osijek, Martina Divalta 6a
      – trčanje – Stadion Gradski vrt

Satnica:
8:30 – Okupljanje na Gradskim bazenima Osijek
9:00 – Plivački test
Trkački test: uz odmor, nakon plivanja
15:30 Okupljanje na Gradskim bazenima Osijek
16:00 – Plivački test
Trkački test: uz odmor, nakon plivanja
Kontakt: Aleksandar Tompa (091-5385726)