DVODNEVNO PH AKVATLON: GRANOŠI I KAURIĆU DVOSTRUKI NASLOV, KADETSKI PRVACI VALINČIĆ I VILENICA

Proteklog je vikenda na Biljskom jezeru u organizaciji TK Tri-TIm iz Osijeka održano prvo ovogodišnje natjecanje najvišeg ranga, dvodnevno državno prvenstvo u akvatlonu. Najuspješniji sportaši u aspolutnoj kategoriji oba dana natjecanja bili su Ivana Granoša iz TK Tri Tim i Tin Kaurić iz TK Velika Gorica koji su osvojili dvostruke naslove prvaka Hrvatske. Nastupili su sportašice i sportaši iz cijele Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika.

U subotu 18.7. su se sportaši kadetskog uzrasta natjecali u supersprint akvatlonu (200 metara plivanja i 2000 metara trčanja). Najbrže kadetkinje i kadeti bili su: zlatni Aurora Valinčić (TK Rival) i Filip Vilenica (TK Swibir), srebrni Nicole Fornažar (TK Pula) i Pablo Benko (TK Swibir) i brončani Roza Šporčić (TK Maksimir) i Loris Faustini (TK Matulji).

Galerija fotografija PH akvatlon 2020 – supersprint i sprint

Po prvi puta u 2020. dodjeljivali su se i pehari za ekipna ostvarenja kadetskog uzrasta na kojima su klubovi osvoji redom:

  1. mjesto kadeti ekipno: TK Swibir i kadetknje ekipno: TK Pula
  2. mjesto kadeti ekipno: TK Matulji i kadetknje ekipno: TK Petar Zrinski
  3. mjesto kadeti ekipno: TK Maksimir i kadetknje ekipno: TK Maksimir

Za sportaše juniorskog i seniorskog uzrasta u subotu je bila rezervirana disciplina sprint akvatlona (500 metara plivanja, 2500 metara trčanja). Iza apsolutno prvoplasirane Ivane Granoše i Tina Kaurića, druga mjesta su pripala Željki Šaban Miličić (TK Swibir) i Gabrijelu Barcu, a treća mjesta Paoli Horvat (TK Swibir) i Niki Matasu (TK Pula).

Naslovi juniorskih državnih prvaka pripali su Gabrijelu Barcu (TK Rival) i Ani Lučić (TK Dubrovnik), juniorska srebra Niki Matasu (TK Pula) i Leonardi Pavlin (TK Pula) i bronce Tinu Rebiću (TK Swibir) i Ileani Rosandi (TK Pula).

U ekipnom dijelu natjecanja, klubovi su osvojili redom:

  1. mjesto ekipno muški : TK Swbir i ekipno žene: TK Swibir
  2. mjesto ekipno muški : TK Petar Zrinski i ekipno žene: TK Pula
  3. mjesto ekipno muški : TK Tri-Tim i ekipno žene: TK Tri Tim

Osim službenih natjecanja prvenstva, održana je utrka promotivnog akvatlona, i to 75 metara plivanja i 750 metara trčanja na kojoj je nastupilo desetoro najmlađih natjecatelja i natjecateljica.

Nedjeljna utrka održana je u nešto svježijim uvjetima u disciplini standardnog akvatlona: 1000 metara plivanja i 5000 metara trčanja.

U apsolutnoj konkurenciji sportaši su na postolju zamijenili mjesta: prvoplasirani je bio Tin Kaurić (TK Velika Gorica), drugoplasirani
Niko Matas (TK Pula) i trećeplasirani Gabrijel Barac (TK Rival), a poredak sličan onom subotnjem bio je i kod sportašica: zlatna Ivana Granoša (TK Tri-Tim), srebrna Željka Šaban Miličić (TK Swibir) i brončana Elisabetta Vitasović (HTS).

Galerija fotografija PH akvatlon 2020 – standardni

U ekipnoj konkurenciji standardnog akvatlona, klubovima su pripala:

  1. mjesto ekipno muški : TK Swbir i ekipno žene: TK Swibir
  2. mjesto ekipno muški : TK Petar Zrinski i ekipno žene: TK Pula
  3. mjesto ekipno muški : Vukovarski TK i ekipno žene: TK Tri Tim

Domaćin utrka TK Tri Tim iz Osijeka opravdao je sva organizacijska očekivanja koja se odnose na uvjete natjecanja državnog ranga, a dodatno je osigurao provođenja svih preporučenih zaštitnih mjera za održavanje natjecanja na otvorenom, sukladno odlukama i preporukama koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U tome su veliku ulogu imali voditelji klupskih timova i same sportašice i sportaši koji su se pridržavali uputa organizatora i sudaca.

Detaljni neslužbeni rezultati:
https://my.raceresult.com/155428/