dvostruki naslovi kros duatlonaca

Osvajači medalja kategorija U16 /kadeti/mlađi kadeti (fotografija preuzeta od @TK Maksimir)
Osvajači medalja kategorija U16 /kadeti/mlađi kadeti (fotografija preuzeta od @TK Maksimir)

U vikendu iza nas kros duatlonom na Medvednici otvorena je službena sezona natjecanja državnih prvenstva. Dvodnevno natjecanje u supersprint i sprint diatanci obilježili su i zahtjevni vremenski uvjeti – snijeg i vjetar u subotu, blato i magla u nedjelju.

Subotnja je utrka u supersprint kros duatlonu okupila ukupno 75 natjecatelja u svi kategorijama, a odrržana je promotivna utrka za najmlađe sportašice i sportaše od 7-11 godina čime je zaokružen broj od 100 sportaša na startu.

U kategoriji U16 među 31 natjecatelja iz 6 klubova pobjeda je pripala Gabrijelu Barcu i Aurori Valinčić (Rival), srebro je pripalo Gianiju Ivančiću (Pula) i Rozi Šporčić (Maskimir), a bronca Karlu Brebriću (Petar Zrinski) i Samili Gagić (Pula).

Apsolutno najbrži trojac činili su trećeplasirani Matija Avirović (Swibir), drugoplasirai Vinko Vrebac (Swibir) i novi državni prvak Silvije Tomac (Maksimir). Kod žena – isti klubovi, ali drugi poredak: Nasolv državne prvakinje pripao je Maji Bonačić (Swibir), srebro je osvojila Jana Filipović a broncu njena sestra Ema Filipović (obje Maksimir).

REZULTATI SUPERSPRINT KROS DUATLONA

GALERIJA FOTOGRAFIJA 1
GALERIJA FOTOGRAFIJA 2

U nedjeljnoj utrci sprint kros duatlona dvostruke su naslove osigurali subotnj prvaci – Silvije Tomac (Maksimir) i Maja Bonačić (Swibir), duga su mjesta pripala Vinku Vrpcu (Swibir) i Jani Filipović (Maksimir), a treća Eugenu Popoviću (Maksimir) i Elisabetti Vitasović (TK Zrinski).

U konkurenciji kategorije U19 kod žena slavile su Jana Filipović ispred Lane Marinić (Swibir) i Valentine Vitasović (Pula), a u muškoj Borna Katić (Swibir) ispred klupskog kolege Marka Varge i trećeplasiranog Matka Sarića (Maksimir)

REZULTATI SPRINT KROS DUATLONA

GALERIJA FOTOGRAFIJA