EJK BEOGRAD 2019.

Tjedan dana nakon utrke EJK u Zagrebu, reprezentacija se uputila na utrku u Beograd, novu lokaciju ovogodišnjeg kalendara. Na utrci sprint distance u hladnijim uvjetima (zrak 8, voda 20 stupnjeva C), nastupili su sportaši: Ivana Granoša, Til Ocvirk, Petra Koceić, Filip Filošević, Borna Katić i Deni Ćosić.

Ivana Granoša plasirala se na 25. mjesto, Ocvirk na 29. a Koceić na 30. mjesto od ukupno 41 sportašice. Filip Filošević plasirao se na 30. mjesto, Borna Katić 39. mjesto i Deni Ćosić 45 mjesto od ukupno od 55 natjecatelja.

Osim sportaša, na utrci su sudjelovali i suci Josip Mladin Živković, Martina Barišić i Matija Martinec (svi ITU level 1) u sklopu razvojnog projekta namjenjenog stjecanju sudačkog iskustva na međunarodnim utrkama.

Rezultati EJK Beograd 2019.

Galerija fotografija Beograd 2019. (foto: Branko Matić)

EJK Beograd, izvještaj trenera Branka Matića:

Pozvani sportaši bili su Til Ocvirk, Petra Koceić, Ivana Granoša, Filip Filošević, Borna Katić i Deni Ćosić, a trener i vođa puta bio je Branko Matić. Put kao takav protekao je odlično, disciplina sportaša bila je odlična kao i zalaganje pred samu utrku i u utrci.

Utrku je činilo 750m plivanja (1krug), 20.6km bicikliranja (4kruga) i 5km trčanja (4kruga). Temperatura vode bila je 21ºC, zraka 8.6ºC te je plivačko odijelo bilo obavezno.

Zaostatak Ivane Granoše bio je 10.9%, a Til Ocvirk 11%.
Petra Koceić prijavila je bolove što je, kako kaže, utjecalo na njezinu
realizaciju utrke, te je zaostala 11% za prvom sportašicom.


Prema službenim rezultatima Filip Filošević zaostao je 10.9% za prvim sportašem, Borna Katić 11% te Deni Ćosić 11.6%.