EP U DUGOM TRIATLONU

Brojni sportaši iz nekoliko klubova natupili su na EP u dugom triatlonu održanog u Amsterdamu u suradnji ITU-a partnerske organizacije Challenge. Od naših su predstavnika u elite utrci nastupili Sonja Škevin, Maja Urban i Andrej Vištica; u dobnim skupinama Juro Ljubičić, Matej Jukić i Davor Pavičić.

Sonja Škevin prije starta utrke (foto: privatna arhiva)

Sonja Škevin bila je najustpješnija te je na dugoj distanci srušila svoj osobni rekord (novi je 9:25:03) i osvojila 6. mjesto na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu. Maja Urban bila je 10. u vremenu 10:10: 32. Andrej Vištica je nažalost odustao na trčanju.

Maja Urban prenjela nam je dojmove s utrke:

Išli smo autom Sonja, Matija, Juro I ja. 15 sati tamo, 15 nazad. Spavanje u homestayu što znači da smo spavali kod domaćih ljudi koji su nas htjeli i mogli primiti. Organizacija bolja nego sam joj se nadala, profinjenije je od IM organizacije. Čak su i brifinzi u valovima, a ne za sve zajedno. Ima nekog dostojanstva u tome. Klopa prije i poslije odlična, masaža, tuširanje, osvježenja za vrijeme utrke – sve super. Plivanje u neoprenima u jezeru, kretanje u valovima razumnog broja ljudi. Bic staza ravna, povremeno monotono ravna s nekoliko naglih suženja, mostića, divno vrijeme i pogledi jos ljepši nego na slikama haaske škole. Ili upravo takvi. Trčanje u krug oko jezera, ravna staza. Sonja je napravila odlican rezultat i zavrsila 6. , ja 10. obje u elite kategoriji. Ja sam mislila da ću ići barem malo ispod 10h, ali ovaj put to nije išlo. Svejedno, divna utrka u koju sam krenula govoreći si da to više nikad ne moram raditi. Da mogu ići na halfove i bok. Previše je to novaca i previse agonije prije utrke, a praktički nepostojeći sport. Nikog ne zanima što se napravi na dugom trialonu. Trenutno sam u stanju traume koje dolazi nakon ovako dugih utrka. I to djeluje

Među sprotašima po dobnim skupinama stvareni su sljedeći rezultati i plasmani:

  • Matej Jukić (M 25-29. ) – 8. mjesto, 09:58:36
  • Juro Ljubičić (M 30-34) – 18. mjesto, 10:54:13
  • Davor Pavičić (M 50-54) – 15. mjesto, 10: 33:45

Rezultati EP u dugom tratlonu 2019.