GRGORINIĆ I MILOŠ NAJBRŽI U ZAGREBU

Najbrža utrka sezone na najravnijoj stazi, onoj jarunskoj, donjela je naslove apsolutnih državnih prvaka natjecateljima Triatlon kluba Pula, Tei Miloš i Luki Grgoriniću.

U potpuno odvojenim utrkama, među muškom konkurencijom najbrži je (pomalo i očekivano) bio Luka Grgorinić koji je svega tjedan dana ranije na Rapskom sprint triatlonu upisao naslov juniorskog prvaka Hrvatske i u subotnjoj utrci DP Slovenije se penjao na postolje, što je pokazatelj izvanredne forme uoči nastupa na EP u Kitzbuhelu ovaj vikend. Iza njega je sa sekundom više ušao Luka Dumančić (TK Zrinski) i pola minute kasnije Toni Elezović (TK Split).

Ženska je utrka također bila neizvjesna, no iskusna sportašica Tea Miloš je najbržim vremenom bicikla i drugim vremenom trčanja finiširala ispred Željke Šaban-Miličić i trećeplasirane Paole Horvat, obje članice TK Swibir.

U kategoriji U19, Paola Horvat) i Luka Grgorinić bili su zlatni, Zara Baković i  Luka Dumančić srebrni te Karla Šešelja i Fran Tisaj brončani.

Utrka Keindl sport triatlon kupa 2017 za kadete ujedno je bila i izborna utrka za europsko Youth prvenstvo, a najbolje plasmane kupa u U16 kategoriji su ponovo ostvarili sportaši TK Pule: Deni Ćosić i Valentina Vitasović. Ćosić je u cilj ušao iza slovenskog natjecatelja Jakoba Močnika te neoliko sekundi ispred trećeplasiranog Karla Kirinčića (TK Rival). Četrvrti je bio Adrian Lunko (Pula).

Kod sportašica prvoplasirana V. Vitasović  u cilj je ušla 11 sekundi ispred drugoplasirane Til Ocvirk (Swibir) i trećeplasirane Petre Koceić (TK Split).

Utrka mini akvatlona za kadete prošla je uspješno i natjecatelji su bili brojni, a  pozitivan dojam ostavio je i potez organizatora koji za utrku kupa nije naplaćivao startninu najmlađima.  Iako proglašene utrke kupa nije predviđeno,  plasmani donose najveći broj bodova najbržima. Među početnicima A to su bili Maks Crkvenac (Swibir) i Bruna Nestorvski (Matulji), a među početnicima B Leon Lukić (Matulji) i Lana Vale (Rival).

Utrku Triatlona za sve u formatu 100 m plivanja, 5 km bicikla i 1250 metara trčanja završilo je 20 sportašica i sportaša.

Čestitke svima, osobito organizatoru i pomagačima iz svih klubova, koji su u vremenski zahtjevnim uvjetima toplog dana i pravih ljetnih gužvi na zagrebačkom moru uz velike napore uspješno uspjeli osigurati stazu za natjecatelje te je utrka prošla bez poteškoća.

Sve rezultate možezte vidjeti OVDJE, a veliku galeriju fotografija s utrke na stranici organizatora.