GRGORINIĆ SREBRNI NA EUROPSKOM KUPU

Luka Grgorinić osvojio je drugo mjesto utrke europskog juniorskog kupa održane 23.6.2018 u Bukureštu ostvarivši ujedno najbolji hrvatski muški rezultat svih vremena na europskim utrkama.
Luka je nakon nastupa i osvojene medalje oduševljeno komentirao:
Jako sam zadovoljan  uspješno odrađenom utrkom. Ta medalja puno mi znači za ETU rangu ljestvicu, dobro iskustvo i jak motivator za nastavak upornog rada i dalje. Što se tiče same utrke, startao sam dobro, na prvoj bovi sam bio prvi, na kraju sam isplivao kao treći i prvi izašao iz tranzicije. Na biciklu sam pametno odvozio i dobro se poštedio za trčanje. Krenuo sam trčati na neki određjeni dobar tempo s Dancem i zadnjih 300 m sam jako dobro taktički odradio finiš i stavio srebrnu medalju u džep.” – komentirao je svoj nastup Grgorinić.
Njegov je nastup pomno pratio i izbornik Ivan Ivezić:
“Muška utrka kao i uvijek brojna i sa izrazito jakom konkurencijom. Očekivanja su bila da Luka završi među prvih 10 natjecatelja. Na prvom krugu plivanja gdje je Luka držao 2. poziciju bilo je jasno da bi ovo mogla biti utrka koja će ići u tom smjeru. Iz prve tranzicije naš Luka izlazi prvi i kreće na biciklistički segment  u prvoj grupi sa još 5 natjecatelja. Do kraja biciklističkog dijela natjecanja Luka se vozio taktički u vodećoj skupini jako dobro tako da je kontrolirao situaciju do samog kraja. Iz T2 prvi kreće Španjolski reprezentativac Forques, inače i pobjednik utrke Europskog juniorskog kupa u Melilli ove sezone, i tu poziciju nije ispuštao do kraja i upisao još jednu pobjedu u ovoj godini.  Jako uzbudljiva i nezivjesna  borba se vodila za 2. i 3. mjesto između našeg Luke i Danskog reprezentativca Steenberga. Trčali su rame uz rame gotovo cijeli trkački semgnet do posljednjih 200 m kada je Luka uspio skupiti zadnje atome snage, ubrzati i napraviti prednost od 30 – tak što je bilo dovoljno da prođe kroz cilj sa 4 sekunde prednosti ispred Danca i osvoji 2. mjesto te ostvari najbolji muški juniorski rezultat  na utrkama EJK svih vremena. – istaknuo je Ivezić. 
Uz nastup Juniora Grgorinića, Hrvatski su na utrci predstavljale i dvije juniorke: Zara Baković i Paola Horvat koje su ostvarile 8. i 10. mjesto, upisavši tako i bodove za juniorsku ljestvicu.
O utrci juniorki izbornik Ivan Ivezić:

Po prvi puta se održavala utrka Europskog junioroskog kupa u glavnom gradu Rumunjske. Hrvatska je trebala imati 3 predstavnice u ženskoj utrci, no nažalost zbog bolesti je svoj nastup morala otkazati Til Ocvirk tako da su naše prestavnice na utrci bile Zara Baković i Paola Horvat.

Naše su djevojke kao i obično odlično isplivale, Zara je iz vode izašla na 3. mjestu i Paola na  4. Kroz prvu tranziciju se odvojila vodeća četvorka među kojima je bila i naša Zara. Paola je ostala u drugoj skupini natjecateljica. Nakon 2 kruga, od ukupno 5 odvojile su se 2 natjecateljice, reprezentativke Danske i Austrije, dok je Zara ostala se reprezentitivkom Irske na 3. i 4. poziciji, a njima se kojima se krajem 4. kruga priključila još jedna reprezentativka Irske. Paola je dosta dobro odradila biciklistički segment i s bicikla se „skinula“  sa 1.5 min. zaostatka za Zarom i 2 Irkinje, odnosno 2.5 min. za dvije vodeće natjecateljice. Trkački segment su jedanko (loše) odradile obje naše natjecateljice istrčavši 21:46 što je bilo dovoljno samo za 8. i 10. mjesto u konkurenciji gdje su naše djevojke trebale i morale biti barem 2 – 3 mjesta naprijed.  – zaključio je izbornIk.

 REZULTATI EJK BUKUREŠT 2018.  

ALBUM FOTOGRAFIJA (FB)