KALENDAR NATJECANJA PRVENSTVA I KUPA HRVATSKE ZA 2019.!

Nakon najsvježijih usklađivanja, kalendar natjecanja pojedinačnih i ekipnih prvenstava i utrka kupa Hrvatske ugledao je svjetlo dana. Taman na vrijeme da treneri i sportaši zaokruže i dopune najvažnije datume u svojim sportskim kalendarima za 2019.

Utrke će se u Hrvatskoj održavati tijekom dugih 7 mjeseci na nekim starim, ali i nekom novim lokacijama. Različite discipline i distance održavaju se gotovo svakog vikenda pa će i suci imati pune ruke posla.

Sezona natjecanja je već započela zahvaljujući različitim ligama koje se održavaju u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a prvo državno prvenstvo ponovo je pripalo kros duatlonu sredinom travnja; s triatlonima se starta već nakon uskršnjih praznika na Korčuli, a bogatu sezonu natjecanja zatvorit će  prvenstvo u olimpijskom triatonu sredinom listopada na Viru.

Od novih lokacija natjecanja različitog ranga natjecanja u kalendaru će se naći Primošten, Premantura, Đakovo, Osijek, Trogir, Šibenik , Dubrovnik i Dugi Otok, a triatlon se vraća i na  Vransko jezero – ovog puta u klasičnoj, a ne kros  varijanti.  Već  poznate staze Petrčana,  Mošćeničke Drage, Matulja, Gornje Stubice, Raba, Zagreba, Vrlike, Poreča i Vira pružit će i neke nove izazove našim i inozemnim sportašima koji svake godine u sve većem broju nastupaju i na našim natjecanjima.

Oba timska štafetna prvenstva održat će se u Zagrebu u rujnu: olimpijski format 4×1 (dvije sportašice i dva sportaša) u drugom vikendu rujna i novi format 2×2  (jedna sportašica i jedan sportaš) kao jedna od utrka #zagrebtriathlona koji će ove godine uz pojedinačni europski juniorski kup biti domaćin i štafetnog natjecanja europske razine za isti uzrast, ali i natjecanja za kadete i početnike na istim stazama 14. i 15. 9. 2019.

Kalendar natjecanja biti će uskor dostupan i u google formatu, a tijekom čitave sezone sve dopune i eventualne izmjene pratite na http://triatlon.hr/natjecanja/utrke/

Duga i uzbudljiva sezona je pred nama, planirajte i uživajte u njoj!