KARLA ŠEŠELJA I LUKA GRGORINIĆ DRŽAVNI U19 PRVACI

Suncem okupana rapska uvala Padova dočekala još jednu triatlonsku utrku – 9. Rapski triatlon – na kojem su juniori i juniorke upisali svoje prve ovosezonske naslove prvaka Hrvatske.

Najbrži u kategoriji U19 bio je Luka Grgorinić (Pula) s jedinim ukupnim vremenom utrke ispod sata (59:43) i ispred rivala iz TK Zrinski, drugoplasiranog Luke Dumančića (1:02:18) i trećeplasiranog člana TK Maksimir Emila Novosada (1:05:43).

Među djevojkama U19 u cilj su prve utrčale riječke klupske kolegice TK Triton Karla Šešelja (1:10:43) i Lucija Petrović (1:11:26) ispred trećeplasirane Osječanke Ivane Granoše (1:11:41).

Poredak prve trojke po kategorijama:

JUNIORI:

 1. Luka Grgorinić (Pula)
 2. Luka Dumančić (Zrinski)
 3. Denis Pleše (Zrinski)

MLAĐI JUNIORI:

 1. Emil Novosad (Maskimir)
 2. Filip Filošević (Swibir)
 3. Fran Tisaj (Zrinski)

JUNIORKE:

 1. Karla Šešelja (Triton)
 2. Lucija Petrović (Triton)
 3. Ivana Granoša (Tritim)

MLAĐE JUNIORKE:

 1. Ivana Granoša
 2. Zara Baković
 3. Lea Šešelja

Sve rezultate i vremena moći ćete tijekom dana proučavati na Grabarsportu.

Uz državno prvenstvo kategorije U19  dan je bio prepun različitih utrka i događanja: utrka mini kupa u akvatlonu, utrka mini triatlona za najmlađe i utrka sprint triatlona za Keindl Sport triatlon kup.
Utrke su se, osim za hrvatski kup i prvenstvo, bodovale i za Alpe-Adria Kup na kojem već tradicionalno bodove love i naši sportaši koji su ovog puta imali priliku nastupiti na domaćem tlu.

Čestitamo svim sportašima, trenerima i organizatoru na još jednoj utrci i već mislima selimo u Zagreb gdje nas ove nedjelje na Jarunu očekuje Prvenstvo Hrvatske u sprint triatonu.