LICENCIRANJE SPORTAŠICA I SPORTAŠA

Započelo je i licenciranje sportašica i sportaša za 2017. godinu!

Sportaši se za licenciranje treaju obratiti matičnim klubovima kojima su dostavljeni Obrazac za licenciranje natjecatelja 2017. i Upute za licenciranje klubova i natjecatelja klubova za 2017 (a koje možete pronaći i OVDJE) . Nakon ispunjavanja obrazaca i dostavljanja odgovarajućih podataka, HTS će izdati licencu svakom sportašu. Licence će tijekom travnja biti dostavljene na adrese klubova gdje ih sportaši mogu preuzeti.

Licenciranje sportašica i sportaša trajat će do zaključno 31.3.2017., osim za triatlonke i triatlonce koji će se ove godine pridružiti sportu i koji svoju licencu mogu izvaditi bilo kada tijekom godine.

Podsjećamo, prema Zakonu o sportu, sportašice i sportaši su dužni imati važeću potvrdu o zdrasvtvenoj sposobnosti za bavljenje sportom koja se izdaje na rok od 6 mjeseci. Budući da triatlonska sezona traje duže, tijekom godine e pregled vjerojatno morati i ponoviti .

U odnosu na lani, uvedene su i manje promjene:

OBRAZAC ZA LICENCIRANJE
U obrascu je u odnosu na lani dodana rubrika državljanstva, a maknut tip licence (A, B) , ostalo je isto. Rubrika državljanstvo nam je potrebna da bismo znali kako bodovati nastupe stranih državljana država izvan i u EU za  klub i za natjecanja kupa te da bismo imali jasnu situaciju na proglašenjima državnih prvenstava.

Molim vas da prilikom ispunjavanja zahtjeva popunjavate sve rubrike i da ne ostavljate prazne dijelove obrasca te da upisujete točne i potpune datume i godine rođenja prema kojima ćemo vas svrstavati u odgovarajuće dobne kategorije.

Pod rubriku “Natjecateljske kategorije” upisuje se:

POČ M ili POČ Ž ( za početnike ili početnice A i B)
U16 M ili U16 Ž (za ml. kadetski i kadetski uzrast)
U19 M ili U19 Ž (za mlađi juniorski i juniorski uzrast)
SEN M ili SEN Ž (za seniorski i mlađi seniorski uzrast)

Oznake na licencama će biti višestruke, odnosno, npr: punoljetni junior će imati : U19 / JUNIOR / U23; seniorka od 22 godine: SENIORKA / Ž 20 / Ž U23; mlađa kadetkinja : U16 / MLAĐA KADETKINJA: itd.

S obzirom da će različiti organizatori imati i različite mjerne službe, licence će biti JEDINI službeni dokument kojim ćete se moći prijavljivati na natjecanja  molimo sve sportaše i sportašice  da ozbiljno shvate obavezu nošenja licence na natjecanja.

ZA SVE ČLANOVE KLUBA KOJI SE PRVI PUT LICENCIRAJU U NACIONALNOM SAVEZU
Potrebno je dostaviti i presliku domovnice (po mogućnosti ne stariju od godinu dana), može i u elektronskom obliku (najbolje e-izvod ili skenirana), te ih ovjeriti žigom kluba na poleđini.

PLAĆANJE IZNOSA LICENCIRANJA
Da bi se ubrzao proces licenciranja, zahtjev za redovno licenciranje možete dostaviti elektronskim putem, kao i do sada. Žigom ovjerene i rukom potpisane obrasce nužno je dostaviti poštom ili osobno u Ured, kako vam više odgovara.

ROK ZA DOSTAVU ZAHTJEVA ZA LICENCIRANJE SPORTAŠA je 31.3.2017. Za sve licence zatražene nakon tog datuma naplaćivat će se dodatnih 100,00 kn po licenci, osim za sportaše koji se prvu put licenciraju.

Iznosi za licenciranje su odlukom UO-a mijenjani odnosno smanjena je naknada za mlađe kadete, kadete i juniore. U16 i U19 su tako stavjeni u istu kategoriju (lani je juiorska licenca bila iznosom izjednačena sa seniorskom).
OSIGURANJE NATJECATELJA

Licencirani sportaši su dužni biti osigurani od posljedica nezgode, a iznosi premija u 2017. nisu propisani od strane Saveza.

Također, s obzirom na dosadašnju praksu suradnje klubova s različitim osiguravajućim kućama, HTS niti ove godine nije predvidio obavezu osiguranja kod jedne jedine kuće, ali će na klubove tijekom razdoblja licenciranja dostaviti ponudu osiguravajuće kuće za sve sportašice i sportaše.

Obrasce i pravila možete naći na  stranicama Saveza ovdje.