NAJAVA: TRIATLONSKI 3-U-1 VIKEND

U predstojećem vikendu naša sportašice i sportaše očekuju velike utrke, sve tempirane na 7.7.2018.:  u jednom danu u tri države – tri značajna triatlonska natjecanja.

Olimpijske igre mladih  u listopadu najveće su natjecanje za mlade sportaše, a ovog vikenda španolski grad Banyoles će biti njihovo glavno borilište.  Mladi sportaši Europe će se plasmanom u utrci pokušati kvalificirati među 24 sportašice i sportaša starog kontinenta i izboriti se za svoju startnu poziciju u Buenos Airesu. Među 12 sportašica svoje će mjesto tražiti Zara Baković, Til Ocvirk i Petra Koceić pod budnim okom trenera Vladimira Žica.

U našem  susjedstvu, ravnoj Mađarskoj, na utrci Europskog juniorskog kupa s najdužim neprekinutom tradicijom – u Tiszaujvarosu –  nastupaju sportašice Ivana Granoša i Paola Horvat. Ni sportašicama, niti teneru Aleksandru Tompi neće biti lako, s obzirom na najavljene vremenske uvjete.
Na istoj utrci europskog juniorskoj kupa i utrci svjetskog kupa dio sudačkog tima biti će i naša sutkinja Nataša Preis-Bedenik.

Za sve one koji neće nastupati u inozemstvu,  središnje događanje će biti na Preluku: državno prvenstvo u sprint triatlonu na kojem će nastupiti svi ostali reprezentativci juniorskog i seniorskog uzrasta, mnoštvo sportaša  iz zemlje i inozemstva. Trio favorita muške utrke će svakako biti tri reprezentativca: Luka Grgorinić, Luka Paliska i Jacopo Butturini koje do sad još nismo imali prilike vidjeti u zajedničkoj utrci državnog prvenstva. U ženskoj utrci od naših natjecateljica  svakako treba obratiti pozornost na Željku Šaban Miličić koja je početkom  lipnja uzela naslov državne prvakinje u supersprintu.

S 220 prijavljenih natjecateljica i natjecatelja u Preluku koji je , uz državno prvenstvo i utrke Kupa Hrvatske ujedno utrka i Alpe-Adria kupa, očekuje nas pravi međunarodni festival triatlonskog sporta na obali u organizaciji TK Matulji.

Sretno svima!