PRVI SE PAMTE – U ZAGREBU FINALIZIRANA HRVATSKA TRIATLON LIGA 2020

Jučer je na Jarunu održano finale Hrvatske Triatlon Lige koje je ujedno bilo i prvenstvo Hrvatske u sprintu i supersprintu. Svi laureati finala odnijeli su sa sobom i odličja s državnog prvenstva.

U sprintu kao glavnoj i najnapetijoj utrci uvjerljivi pobjednici bili su Jacopo Butturini (TK Zadar) i Sonja Škevin (TK Swibir), drugoplasirani Andrej Vištica (TK Swibir) i Željka Šaban Miličić (TK Swibir), a trećeplasirani Jadran Domančić (TK Samobor) i Ivana Granoša (TK TRI TIM).

Pobjedu u supersprint distanci odnijeli su Filip Vilenica (TK Swibir) i Aurora Valinčić (TK Rival), viceprvaci su Pablo Benko (TK Swibir) i Nicole Fornažar (TK Pula), a brončani Andro Sertić (TK Swibir) i Paula Petech – Zudicich (TK Pula).

Ekipni prvaci u sprintu su sportaši i sportašice iz triatlon kluba Swibir, viceprvaci su sportaši iz triatlon kluba Maksimir, viceprvakinje su nam stigle iz triatlon kluba TRI TIM, a trećeplasirani i u muškoj i u ženskoj kategoriji su sportaši i sportašice iz triatlon kluba Zrinski.

Ekipe kadeta i kadetkinja koje su osvojile suspersprint su: 1. TK Swibir, 2. TK Zrinski, 3. TK Matulji kod muških, a kod žena 1. TK Pula, 2. TK Maksimir, 3. TK Rival.

U finalu mini akvatlona, u kategoriji U11 slavili su Vanja Miljanić
(TK Swibir) i Carol Stojanović (TK Pula), srebra su osvojili Lovro Dobravac (TK Rival) i Kaja Malezija (TK Swibir), a bronce Petar Šimun Omazić (TK Swibir) i Katarina Starčević (TK Swibir).

U kategoriji U9 M pobijedio je Arian Dravec (TK Pula), drugoplasirani je bio Lan Marić (TK Rival), a trećeplasirani Lovro Hanza (TK Matulji). U kategoriji U9 Ž ukupna pobjednica je bila Jana Petrić (TK Maksimir), viceprvakinja Marlen Kinčl (TK Maksimir), treća u finalu lige bila je Ana Babin, a treća na PH bila je Elena Kilim (TK Maksimir).

Ovom finalnom utrkom završena je prva Hrvatska Triatlon Liga kao novi format natjecanja. Uvjeti održavanja lige nisu bili idealni zbog situacije sa Covidom, no organizatori utrka su dali sve od sebe i liga je uspješno finalizirana. Zahvaljujemo i čestitamo Triatlon Klubu Split i Zagrebačkom Triatlon Savezu.

NESLUŽBENI REZULTATI FINALE PH, ZAGREB, 12.9.2020.

FOTO ALBUM