ODRŽANA 32. GODIŠNJA SKUPŠTINA ETU-A

U vječnom gradu Rimu održana je 32. redovna sjednica skupštine Europske triatlon federacije koja je ove, postolimpijske godine, bila ujedno i izborna.

Na sjednici su Hrvatski triatlon savez predstavljali predsjednik Dorijan Pavliša i član upravnog odbora Mario Kasović, a  u radu je sudjelovao i koprdinator odjela za razvoj ETU-a Željko Bijuk. Uz sudjelovanje na izbornoj skupštini, naši su predstavnici sudjelovali i u sastanku zemalja jugoistočne Europe na kojem su dogovoreni konkretni projekti, načela suradnje i preimenovanje zajednice. Tako je nastala SEETA: Southeast European Triathlon Association  čije su članice, uz Hrvatsku, za sad: Makedonija, Srbija, Turska, Bugarska, Slovenija, Grčka, Rumunjska i Moldavija.

Zemlje-članice SEETA-e će zajdnički raditi na organizaciji prvenstava u kupskih utrka za Elite, Junior i Youth kategoriju, promociji i popularizaciji sporta na području jugoistočne Europe, a jedna od prvih planiranih akcija bilo je i određivanje termina i lokacije Balkanskog prvenstva koje će se održati u Bugarskoj (Ruse, 8. i 9.7.)

Također, dogovorena je i organizacija prvenstva u Duatlonu (Bukurešt, 23.4.2017), kros duatlonu tijekom utrke Europskog prvenstva. Za najmlađi uzrast osmišljen je Youth SEETA Cup Project  koji će se sastojati od nekoliko utrka za Youth kategoriju u sklopu natjecanja europskih juniorskih kupova u regiji.

Detalje o svim događanjima skupštine Europske triatlon federacije možete saznati na službenim stranicama.