OSAM MEDALJA BALKANSKOG PRVENSTVA

Proteklog  je vikenda od 14. do 16. rujna održano  Balkansko prvenstvo u triatlonu na Ohridskom jezeru u Makedoniji i za hrvatske predstavnike bilo je iznimno uspješno: naši su sportaši osvojili medalje u svim disciplinama i kategorijama, uz velik broj predstavnika iz svih balkanskih zemalja i sportaša iz Njemačke, Švedske i Južnoafričke Republike.

Osvojene medalje i mjesta na postolju su: Gabriel Barac srebrni Youth, Til Ocvirk srebrna juniorka, Ivana Granoša brončana juniorka, Luka Grgorinić zlatni junior, Jacopo Butturini srebrni elite na BP i brončani na ETU bodovnoj utrci, Nicole Fornažar srebrna kids 1 i, šećer na kraju, zlatna medalja u timskom štafetnom triatlonu u sastavu Granoša/Butturini/Ocvirk/Grgorinić.

YOUTH (2003.-2005.)

U kategoriji Youth dječaka nastupalo je 35 natjecatelja iz 8 zemalja među kojima je naš najuspješniji bio Gabriel Barac s osvojenim drugim mjestom. Deveti je bio Niko Matas, 25. Loris Faustini, 27. Jan Tisaj, 32. Daniel Lunko. Iako je isplivao kao drugi, Lukas Padmosoekarto je isplivao među prvima, ali nije uspio završiti urku zbog pada na biciklističkom segmentu.

Kod Youth djevojčica peto mjesto je osvojila Leonarda Pavlin, s manje od 30 sekundi zastatka za pobjednicom. Aurora Valinčić plasirala se na 22. Roza Šporčić na 23. mjesto, Tia Kinkela na 25., a Kiara Ćorić na 28. mjesto u konkurenciji od 31 djevojke iz 7 zemalja.

JUIORKE I JUNIORI

Luka Grgorinić je utrku završio u vremenu  0:57:32 osvojivši  zlato i time zasluženo ponio naslov balkanskog prvaka u juniorskoj konkurenciji ispred Slovenca Jana Škrjanca (0:58:45) i Rumunja Ericka Rogoz Lörincza (0:58:52).

Na istoj utrci, Filip Filošević plasirao se na 15. mjesto, Deni Ćosić na 17.mjesto, Lovro Čalić na 18. mjesto, Karlo Kirinčić na 19.mjesto, Adrian Lunko bio je 21., a Manuel Močnik 22. Luka Penić nažalost nije uspio završiti utrku zbog grčeva u mišićima tijekom trkačkog segmenta.

Video: Luka Grorinić Ohrid 2018. proglašenje

Kod juniorki dvije su se naše predstavnice popele na postolje: Til Ocvirk je odličnim plivanjem i biciklom pratila dvije godine stariju Tjašu Vrtačić sve do izlaska iz T2 kada je brza Slovenka od samog početka preuzela i povećavala vodstvo na trčanju te osvojila titulu prvakinje Balkana. Ivani Granoši je pripala bronca i rezultat najbrže plivačice. Petra Koceić je bila izvrsna 7. , Paola Horvat 9., Ileana Rosanda je završila utrku na 13.mjestu, dok je Valentina Vitasović nažalost bušila gumu i morala odustati, a Emma Fornažar nažalost nije uspjela zavšilti utrku.

ELITE

Pobjednik utrke Balkanskog prvenstva u elite kategoriji bio je favorit Ognjen Stojanović koji se titulom prvaka Balkana okitio uzastopni 10. put, ovog puta ispred našeg viceprvaka Jacopa Butturinija i trećeplasiranog Slovenca Matevža Planka.

Utrku je na odličnom 4. mjestu završio Luka Paliska, a 14. je bio  Eugen Popović.

Na istom su natjecanju u sklopu bodovne utrke za europsku ljestvicu osim predstavnika zemalja baklanske konferedacije sudjelovali i sportaši iz Njemačke, Češke i Južnoafričke Republike.

Nažalost, u utrci Elite žena Hrvatska nije imala svoju predstavnicu.

KIDS 

Drugog dana natjecanja u utrci kategorije Kids koja je prethodila glavnoj utrci mlađa kadetkinja Nicole Fornažar osvojila je odlično 2.mjesto.

TIMSKO ŠTAFETNO PRVENSTVO BALKANA

Natjecanje u timskim štafetama bilo je neizvjesno do samog kraja. Ivana Granoša, Jacopo Butturini, Til Ocvirk i Luka Grgorinić nakon izvrsnih nastupa u subotnjim utrkama pokazali su koliko je važan timski duh i obranili prošlogodišnji naslov Hrvatske kao najbrže reprezentacije Balkana.

Od prve tranzicije izmjenjivali su se predstavnici Hrvatske i Turske reprezentacije: prvu izmjenu završili smo na drugom mjestu, Butturini je nadoknadio zaostatak i predao Til štafetu s neznatnim zaostatkom, no u finišu je turska reprezentativka uspjela nakupiti pola minute prednosti. Očekivano izvrsnom izvedbom Luka Grgorinić u drugu tranziciju ušao je zajedno s turskim predstavnikom, te je kratak trkački segmet bio neizvjestan do tristotinjak metara prije cilja kada je postalo izvjesno da će naš tim stajati na najvišoj stepenici postolja.

Izvrsni nastupi sportašica i sportaša u svim kategorijama rezultirali su medaljama dobrim plasmanima, ali i još većom željom da se taj uspjeh ponovi i nadmaši!  Čestitke svima!

Sve rezulltate možete pronaći stranici mjeritelja vremena, a rezultate Elite i Junior utrke u bazi rezultata ITU-a