PARATRIATLON: IZVJEŠTAJ ISEO

Nakon Kitzbuhela i Altafulle , treći međunarodni nastup naših paratriatlonaca bio je rezerviran za talijanski Iseo. Nastupili su Antonio Franko (PTS4, TK Rival) i Antun Bošnjaković (PTS3, TK Swibir), a izvještaj trenera donosimo u nastavku.

IZVJEŠTAJ SA UTRKE SVJETSKOG KUPA U PARATRIATLONU

08.07.2017. ISEO, ITALIJA

Utrka svjetskog kupa održala se u talijanskom Iseu 08.07.2017.

Od hrvatskih natjecatelja nastupili su Antun Bošnjaković u kategoriji PTS3 i Antonio Franko u kategoriji PTS4.

Dan prije utrke (07.07.2017.) odradili smo prijavu sportaša te službeni sastanak delegata. Na dan utrke u jutarnjim satima bili smo na službenom plivačkom i biciklističkom treningu-upoznavanje sa stazom.

Start utrke bio je 08.07.2017. u 16:08 za kategoriju PTS4 i u 16:10 za kategoriju PTS3. Vremenski uvjeti bili su izrazito loši u smislu jako visoke temperature, oko +36 stupnjeva, dok je voda u jezeru bila umjereno valovita. Kao i u Španjolskoj, start utrke bio je iz vode.

Antonio je solidno odradio plivačku dionicu i izašao iz vode kao trećeplasirani. U prvoj zoni tranzicije gubi jedno mjesto i na biciklističku dionicu kreće kao četvrti. Tijekom tri kruga bicikliranja (svaki po 7,1 km) Antonio vrhunskom vožnjom dolazi na drugo mjesto i u trkačku dionicu kreće kao drugi. Zbog boli u koljenu, zadnji krug na trčanju (1,65km) šepa i gotovo je stao te na kraju u cilj ulazi kao ukupno šesti s vremenom 1:14:21.

Pobjednik utrke je bio francuz Hanquinquant koji je ujedno i vodeći svjetski paratriatlonac u kategoriji PTS4.

Antun Bošnjaković po prvi put je nastupio na međunarodnoj utrci i u kategoriji PTS3 osvaja prvo mjesto. Pored njega u kategoriji je nastupio jedan britanac koji je radi izrazito teškog vremena odustao od utrke tijekom biciklističkog dijela. Nažalost, PTS3 kategorija je s najmanje licenciranih natjecatelja (ukupno 9) tako da na ovoj utrci nije bilo moguće odmjeriti snage s ostalim sportašima. Sveukupno solidno odrađena utrka uz jako veliki gubitak vremena u zonama tranzicije što se naravno uz iskustvo smanjuje. Ukupni rezultat 1:36:31 nije zadovoljavajući, ali vidi se napredak u plivanju što me kao izbornika veseli. Biciklistički i trkački dio staze odrađen je najbolje moguće u ovom trenutku

Hrvoje Vlahović
v.d. voditelja sporta