PRVO DRŽAVNO PRVENSTVO U PARATRIATLONU

Ova godina bit će zapamćena kao prva godina u kojoj je održano državno prvenstvo u paratriatlonu. Na natjecanju su nastupila dva paratriatlonca, oba s iskutom natjecanja na međunarodnim utrkama, te su, s obziorim da su klasificirani u različitim kategorijama, obojica kući odnjea zlato. Antonio Franko u kategoriji PTS 4 i Antun Bošnjaković u kategoriji PTS 3.

Koordinator za patartiatlon Hrvoje Vlahović iznimno je zadovoljan ovogodišnjom organizacijom i podrškom: “Brojka se čini mala, al je u odnosu na lani ovo ogroman iskorak i doista se radi o trenutku za pamćenje. Paratriatlonci se i inače natječu s općom populacijom i uz to su im osigurani asistenti, prostor tranzicije i uvjeti kakve imaju i na međunarodnim natjecanjima. I za njih i za Savez je važno da postoji državno prvenstvo jer im sama organizacija donosi bodove za međunarodnu ljestvcu te će se imati priliku iduće sezone plasirati i na više natjecanja europske i svjetske razine. ”

Nakon natjecanja u Zagrebu, paratriatlonac Bošnjaković u pratnji  Hrvoja Vlahovića, inače voditelja za paratriatlon pri Hrvatskom paraolimpijskom odboru, uputio se na SP u Rotterdamu.

U budućnosti Sudačko-tehnička organizacija HTS-a planira dopuniti pravilnik o ustroju natjecanja poravilima za paratriatlon preuzetima iz ITU-ovog pravilnika i prilagditi ih uvjetima u Hrvatskoj.