RADNO I SVEČANO OBILJEŽEN KRAJ SEZONE 2016.

Kraj godine i triatonske sezone obilježen je 17.12. u Delnicama, u hotelu Risnjak gdje je u popodnevnim satima održana redovna godišnja Skupština Hrvatskog triatlon saveza, a kasnije su na svečanoj večeri u kojoj su sudjelovali sportaši i predstavnici klubova dodijeljene nagrade triatlon i multisport kupa i uručene posebne zahvalnice zaslužnim pojedincima koji su svojim radom unaprijedili sport na svim razinama te klubovima-organizatorima natjecanja  u 2016. godini.

Započelo je radno, i to punom parom: na Skupštini  je  usvojen i novi Statut Saveza i Pravilnik o vrednovanju klubova. Također, usvojeni su financijski plan i plan rada u 2017.  i Strateške smjernice HTS-a za olimpijski ciklus 2017.-2020. Dorađeni su i usklađeni sa ostalim dokumentima i  Pravilnik o ustroju natjecanja HTS-a za 2017. i Opći pravilnik o licenciranju HTS-a. Na prijedlog klubova i skupštinara mijenjani su inicijalni prijedlozi, te dopunjene i poboljšane ideje o sustavu rada koje je predložio UO.

Također, s obzorim na promjenene Statuta, broj članova UO-a je povećan na 7 te će se  u budućnosti vodstvu Saveza pridružiti novoizabrani članovi: Lidija Varvodić (TK Split), Mario Kasović (TK Maksimir) i Vanja Seršić (TK Rival).

Skupština je  donijela odluku o prijemu novih članova u Savez: Triatlon kluba Tri-tim, Triatlon kluba Šibenik i Triatlon kluba Dubrovnik kojima još jednom želimo dobrodošlicu u triatlon obitelj.

Raspravljalo se i o kalendaru natjecanja u 2017., sustavu financiranja i vrednovanja kupa, o skupštini Svjetske ITU federacije koja se održala u Madridu tjedan dana ranije i novim idejama i smjerovima u svjetskom triatlonu, o privatnim organizatorima triatlonskih natjecanja i ostalim temama. Dokumenti doneseni na Skupštini i zapisnik bit će uskoro dostupni na stranicama Saveza.

Nakon radnog dijela uslijedio je onaj svečaniji: podjela nagrada osvajačima triatlonskog i multisport kupa, podjela zahvalnica klubovima-organizatorima i zaslužnim pojedincima koji su svojim volonterskim radom doprinjeli triatlonu u 2016.

Zahvalnice za organizaciju natjecanja najviše razine primili su TK Maksimir, TK Split, TK X, TK Zagreb, TK Petar Zrinski, TK Zadar, TK Matulji, TK Rab, TK Swibir i Zagrebački triatlonski savez.

Zahvalnice za poseban doprinos u 2016. primili su:  Vladimir Žic, Alen Paliska, Denis Grgorinić, Josip Mladin-Živković, Ante Žaja,  Martina Barišić i Gojko Baković.

Podsjećamo na osvajače i osvajačice kupa:

Triatlon kup, apsolutno žene: 1.Nika Begić, TK Triton,  2.Sonja Škevin, TK Swibir, 3.Željka Šaban Miličić, TK Swibir

Triatlon kup, apsolutno muškarci: 1.Dejan Patrčević, TK Petar Zrinski, 2.Matija Avirović, TK Swibir, 3.Marino Jukić, TK Triton

 

Triatlon kup, kadetkinje: 1.Zara Baković, TK Petar Zrinski, 2.Petra Koceić, TK Split, 3.Dora Komić, TK Split

Triatlon kup, kadeti: 1.Luka Radotović, TK Petar Zrinski, 2.Karlo Kirinčić, TK Rival, 3.Fran Tisaj, TK Petar Zrinski

Multisport kup, apsolutno žene: 1.Dunja Gorup, TK Zagreb, 2.Sonja Škevin, TK Swibir; 3.Maja Bonačić, TK Swibir

Multisport kup, apsolutno muškarci: 1.Matija Krivec, TK Swibir, 2.Denis Pleše, TK Petar Zrinski, 3.Gordan Petković, TK Petar Zrinski

Multisport kup, kadetkinje: 1.Zara Baković, TK Petar Zrinski, 2.Leonarda Pavlin, TK Pula, Emma Fornažar, TK Pula

Multisport kup, kadeti: 1.Fran Tisaj, TK Petar Zrinski, 2.Luka Penić, TK Pula, 3.Luka Radotović, TK Pula

Hvala svima na sudjelovanju i sretno u 2017.!