Supersprintom okupirali Preluk

Proteklog je vikenda na suncem kupanom Preluku održano PH u supersprint triatlonu na kojem su se titulama državnih prvaka okitili Željka Šaban Miličić i Matija Krivec (oboje TK Swibir).

U brzoj i dinamičnoj utrci apsolutne kategorije u samo 30 sekundi iza Kriveca smjestili su se drugoplasirani  Gordan Petković (TK Petar Zrinski) i mlađi junior Luka Paliska (TK Pula).  Kod žena drugoplasirana je bila Maja Bonačić (TK Swibir), a trećeplasirana kadetkinja Chiara Peruško (TK Pula) koje je rezultatom poakazala da mlađi natjecatelji u kraćim disciplinama mogu biti rame uz rame starijim triatlonkama.

Prije glavne utrke održana su natjecanja  u Triatlonu za djecu i diječji akvatlon koje su privukle zavidan broj malih sportaša i njihovih navijača.

Velik broj učesnika i pratitelja iz klubova diljem zemlje zauzeo je  plažu i potpuno zatvorenu cestu uz samu obalu mora.  Odabir kasnopopodnevnog starta utrke pozazao se dobrim jer je, kao što to obično biva, poznata riječka kiša nošena oblacima s Učke obilno padala u ranijim satima, a sportaše je za vrijeme utrke pratilo sunce.

Rezultati su dostupni na : http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/1-riop-duatlon/.