TK SWIBIR OSVAJA TROSTRUKU KLUPSKU KRUNU

Prije starta nove sezone natjecanja, klubovi HTS-a vrednovani su za svoj rad u 2019. Prvo je mjesto zasluženo pripalo TK Swibir koji treću godinu zaredom osvaja titulu najboljeg kluba, osvojivši više od 700 novih bodova. Slijede, kao i prethodnih sezona, drugoplasirani TK Maksimir i trećeplasirani TK Pula, svi s maksimalnim brojem od 20 glasova u Skupštini HTS-a.

Sve detalje i osvajanje bodova po pojedinim segmentima za svaku pojedinu sezonu (2017., 2018. i 2019.) i svaki klub možete proučavati na http://triatlon.hr/klubovi/ .

Od klubova koji su najviše napredovali u 2019. i samim time osvojili više glasova u Skupštini, TK Zadar je zamijenio mjesta s TK Petar Zrinskim i skočio na četvrto mjesto te se izjednačio u broju glasova, ukupno 18, odnosno šest novih. Po pet novih glasova su osvojili TK Rival (sa 6 na 11) i TK Tri-Tim (s 5 na 10). Slijede ih sa tri osvojena glasa TK Matulji (s 11 na 14), a po 1 dodatni glas su osvojili: TK Jarun (5), TK Triton (4), TK Šibenik (3) i TK Velika Gorica (2).

Već spomenuti TK PetarZrinski (18), TK Split (8), TK Rab (5), TK Rudolf Perešin (4) i TK Petrinja (2), zadržali su broj glasova od lani, kao i većina klubova koja je imala samo jedan glas, a to su: TK Albona Extreme, Vukovarski triatlon klub, TK Varaždin, TK Vinkovci, TK Tar Vabriga, TK Dubrovnik, TK Zvončac i sva tri regionalna triatlonska saveza.

Pojedini klubovi su i gubili glasove, i to po jedan ili dva: TK Zagreb (sa 7 na 5), TK TNT (s 5 na 3), TK Trimax (s 2 na 1) i TK X Podstrana (s 2 na 1).

Od novih klubova, TK Mazator ove godine ulazi u Skupšinu HTS-a s 2 glasa, a pridružuju mu se TK Samobor, TK Sisak i TK Kronos sa po jednim.

Najviše upravljačko tijelo, Skupštinu HTS-a, u 2020 činit će tako 34 kluba s ukupno 190 glasova, čak dvadeset i jednim više od lani.