TOMAC I LUKINA DOMINIRALI SPRINT DUATLONOM

Proteklog je vikenda na Jarunu održano državno prvenstvo u disciplini sprint duatlona na kojem je nastupilo 72 sportaša. Najbrži među njima bili su Silvije Tomac (TK Maksimir) i Marija Lukina (TK Rudolf Perešin) koji su nakon 5 kilometara trčanja, 20 km bicikla i 2.5 km trčanja kući ponjeli titule prvaka i prvakinje Hrvatske.

S lijeva na desno: Paliska, Tomac, Vrebac

Sa zaostatkom od 13 sekundi iza Tomca u cilj je ušao drugoplasirani Luka Paliska (TK Pula), a svega 5 sekundi kasnije trećeplasirani Vinko Vrebac (TK Swibir). Kao ukupno petoplasirani u cilje je ušao pobjednik kategorije U19 Filip Filošević.

S lijeva na desno: Šustić, Lukina, Gorup

Kod žena, Marija Lukina (TK Rudolf Perešin) je na prvom trčanju napravila malu razliku ispred Nataše Šustić (TK Split) koju je do kraja stalno povećavala te je s razmakom od nekoliko minuta po silasku s bicikla poredak postolja bio odučen: druga je bila Šustić, a trećeplasirana Dunja Gorup. Šesta u ukupnom poretku žena u cilj je ušla pobjednica kategorije U19 Nika Rimaj (TK Sisak).

Ekipna muška postalja pripala su redom TK Swibir, TK Maskimir i TK Rudolf Perešin, dok je kod žena poredak ekipa: TK Swibir, TK Zrinski i TK Split.

Službeni rezultati PH sprint duatlon 2019

Galerija fotografija orgnizatora