U OLSZTYNU NASTUPILI BUTTURINI I GRANOŠA

Protekli je vikend i na domaćem i na međunarodnom planu protekao u znaku dugo očekivanih utrka. Tako je Poljski Olsztyn bio domaćin utrke europskog kupa na kojem su u Elite konkurenciji sportašica i sportaša nastupili Jacopo Butturini i Ivana Granoša.

Jacopo Butturini je na utrci zauzeo 18. mjesto, dok je Ivana Granoša bila 24. Trenerica Kristina Skroče ukratko je opisala stazu:

Plivalo se u jezeru, a start je odrađen skokom s pontona; voda je bila mirna, a tijekom plivanja obilazile su se 3 bove (2 zavoja i središnja, indikativna za smjer). Prva tranzicija bila je duga cca 270 metara s početnih 30tak metara po pijesku, nakon koje je slijedio biciklistički segment. Vozila su se 4 kruga od po 5 km, na tehničkoj, srednje zahtjevnoj stazi sa 10 zavoja po krugu. Trčanje se odvijalo u 2 kruga od 2.5 km, uglavnom prateći biciklistički segment.

U nastavku donosimo detaljan izvještaj trenerice Kristine Skroče o samim izvedbama sportaša na utrci:

ETU Woman Elite’ Cup Olsztyn
Sportašica: Ivana Granoša

Trener: Aleksandar Tompa (TK Tri-Tim Osijek)

Start je bio u 16:00 po lokalnom vremenu. Ivanina prva seniorska utrka je nažalost od početka krenula loše: na plivanju nije uspjela pokazati svoju stvarnu plivačku kvalitetu i izboriti se za dobru poziciju na ulasku u T1. Jako je dobro odradila T1 te ipak uspjela uloviti grupu 4 natjecateljice koje je imala ispred sebe. Ivanina grupa se spojila sa drugom koju su imale ispred sebe te je tu vozila prvi krug bez velikih problema. Ipak, na tehničkim skokovima u drugom krugu se grupa podijelila na 3 dijela te je takva, bez velikih promjena, i ostala do kraja biciklističke dionice, odnosno do T2. Na trčanju je jednostavno dala sto je imala da završi utrku.

Rezultatska lista: EK ELITE WOMEN OLSZTYN 2020.

ETU Man Elite’ Cup Olsztyn
Sportaš: Jacopo Butturini
Trenerica: Kristina Skroče (TK Zadar)

Start je bio u 18:30 po lokalnom vremenu. Prva utrka sezone je započela jako dobrim plivanjem gdje je Jacopo uspio izaći 9. iz vode, zadržati poziciju kroz T1 te krenuti s prvom grupom na biciklistički segment. U prvom krugu se vozilo u više grupa, naš sportaš je bio u u prvoj. Ipak, očigledno je da je elastični efekt pri svakom zavoju nemoguće izbjeći na ovakvoj stazi sa 55 natjecatelja, a što je i uzrokovalo standardno spajanje prve i druge grupe u jednu veliku te više malih. Jacopo je pokušao ići u bijeg u drugom krugu no nažalost to nije bilo dobro popraćeno, a dogovor sa mnom je bio da ne vozi sam na 20” ispred velike grupe, već da pokuša ići u bijeg s ostala 2-3 natjecatelja. Trčao je dobro, no ne koliko zbilja može trenutno: vjerojatno je u tome ulogu igrao i efekt visinskih priprema koje su bile planirane za EP Tartu tjedan dana kasnije. Općenito jesam zadovoljna utrkom no mislim da moze bolje. – zaključila je Skroče

Rezultatska lista: EK ELITE MEN OLSZTYN 2020

GALERIJA FOTOGRAFIJA OLSZTYN 2020.

Izbornik Perica Kišiček prokomentirao je nastup naših sportaša:

Sportaš Jacopo Butturini je relativno uspješno odradio utrku, te s obzirom na komentare trenerice i s obzirom na testove, sportaš može trenutno i bolje. Okolnost koja mu nije doprinijela jest to da je tempiranje visinskih priprema bilo više fokusirano za EP koje je otkazano te je sportaš u preusmjeren na utrku Europskog kupa u Olsztyn na kojoj je pokazao da je u dobroj formi te opravdao odlazak. Sportaš se plasirao 18. i ušao u cilj sa 1 minute i 7 sekundi zaostatka za pobjednikom utrke. S obzirom na sve parametre, nadamo se da će to pretočiti u još bolji rezultat na jednoj od sljedećih utrka međunarodne razine.

Sportašica Ivana Granoša je na utrku išla u sklopu ETU Development programa. Prema izvještaju glavne trenerice i voditeljice puta Kristine Skroče, sportašica nije dobro ušla u utrku te nije ostvarila zapaženi rezultat, budući da je zaostala 8 minuta za pobjednicom. Nadamo se da će u budućnosti biti u boljoj formi te se priključiti reprezentativnim akcijama, no trenutno nismo vidjeli njezinu vrhunsku formu u ovoj akciji u Poljskoj. Vjerujemo da može bolje!