USPJEŠNO ZAVRŠEN TRENERSKI SEMINAR

20150321_101234
U subotu, 21.3.2015, se u prostorijama Kineziološkog fakulteta u organizaciji Hrvatskog triatlon saveza  održao seminar za trenere u triatlonu. Seminaru je prisustvovalo 25 trenera iz cijele Hrvatske kojima je seminar bio i uvijet za stjecanje licence HTS-a za obavljanje stručnih poslova u triatlonu.

Vrhnski predavači iznjeli su svoja iskustva i najnovije spoznaje sportske znanosti u ovom kompleksnom sportu.

Predavanja su održali prof.dr. Vlatko Vučetić – Dijagnostika energetskih kapaciteta / koncept anaerobnog praga; mag.psych. Igor Čerenšek – Psihologija triatlona; mag. cin.Vladimir Žic  – Planiranje i programiranje treninga te koordinator razvoja sporta pri ITU Željko Bijuk – Put do elite sportaša i razvojni programi HOO, ITU, ETU.

Triatlon je jedan od sportova koji ima trend najbržeg razvoja u svjetu i važno je da i stručno osoblje ide  korak s tim razvojem.  S obzirom na  pozitivne dojmove i komentare trenera i sudionika seminara, dalo se još malo vjetra u leđa namjeri Saveza i voditelja Trenerske organizacije Jure Šanga da za svoje trenere i sve zainteresirane organizira i održi više seminara godišnje.
Ovim se putem posebno zahvaljujemo Kineziološkom fakultetu u Zagrebu koji je ustupio svoj prostor za održavanje seminara i svim predavačima i sudionicima.