VITASOVIĆ I GRGORINIĆ PRVACI U AKVATLONU

U već prohladnom Zagrebu proteklog je vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u akvatlonu za sve kategorije na kojem su naslove državnih prvaka u Pulu odnjeli Luka Grgorinić i Valentina Vitasović.

U konkurenciji od 64 seniorki i seniora na utrci supersprint akvatlona najbrže je u cilj utrčao Luka Grgorinić (Pula), 22 sekunde ispred Adriana Žgaljića (Petar Zrinski) i 43 sekunda ispred Luke Dumančića (Petar Zrinski). Zlatna Valentina Vitasović (Pula) bila je 10 sekundi brža od Paole Horvat (Swibir), dok je broncu zaslužila Petra Grčević (Jarun) sa 31 sekundom zaostatka za pobjednicom.

 

Na istoj su se distanci natjecali i sportaši kadetskog uzrasta (U16), ukupno 19 mladića i 16 djevojaka, među kojima je najbrži bio Niko Matas (Pula) ispred Lukasa Padmosoekarta (Swibir) i Giania Ivančića (Pula).  Kod djevojaka je Leonarda Pavlin (Pula) zaslužila zlato, srebro je pripalo Aurori Valinčić, a bronca Nicole Fornažar (Pula).

I naši najmlađi sportaši, njih ukupno 37-ero Početnika i Početica A i B, natjecali su se na distanci Mini akvatlona – jedinom državnom prvenstvu za taj uzrast.

Od starijih – početnika B, najbrži je bio Luka Ivanović (Zadar), drugoplasirani Luka Rebić (Swibir) i Maks Crkvenac (Swibir) Kod Početnica B zlato je pripalo Eleni Ban (Matulji), srebro Dori Debelić (Rab) i bronca Marti Samardžić (Swibir).

Kod početnika A pobjedio je Lovro Dobrovac (Rival), drugo mjesto zauzeo je Vito Peradenić (Swibir), a treće Einar Miletić (Rival).  Najbrža početnica A Ema Andrijević (Maksimir) iza sebe je ostavila drugoplasiranu Aniku Knežević (Swibir), dok je treće mjesto pripalo Emi Babin (TK Matulji).

Čestitamo svima!

Link na sve rezultate

Galerija fotografija