ČETRVTKOM PREDSTAVLJAMO: TRIATLON KLUB DUBROVNIK

  • Naziv: TK Dubrovnik
  • Adresa: Obala Stjepana Radića 25, Dubrovnik
  • Web adresa: www.dubrovnik-triathlon.com
  • Godina osnivanja: 2016.
  • Broj članova: 35
  • Ustrojstvo kluba: predsjednik: Daniel Marušić, Tajnik Matko Medak, uprava: Daniel Marušić, Matko Medak, Ivo Dadić, Periša Zakarija, Vlaho Zlošilo

Klub je osnovan 2016. godine s ciljem da popularizira multi sport na području Grada Dubrovnika i županije. U klubu je 35 članova s raznim individualnim ciljevima od akvatlona, sprint triatlona pa sve do Ironmana. Za sebe vole reći da su skupina individualnih entuzijasta koji gaje veliku strast prema raznim oblicima multisporta. Klub se sastoji  od članova svih starosnih skupina, od 18 do 58 godina. Stariji i  iskusniji članovi služe kao mentori novim i mlađim članovima. U klubu su i dva istaknuta člana – Jakša Diklić kao najuspješniji muškarac i Ana Lučić kao mlada nada.

Klub se ističe u organizaciji mnogih sportskih događanja na području županije i Grada: Multisport Liga Dubrovnik, humanitarna utrka STAZOM DEVA, i kruna svih događanja je svake godine u listopadu međunarodni događaj “Earth Sea & Fire” Dubrovnik Triathlon, a utrke su u sve tri distance olimpijske vertikale; supersprint, sprint i standardni triatlon.

Ciljevi kluba su dobiti svoje prostore za treninge i predavanja, dobiti sredstva za angažman triatlon trenera, pokrenuti školu triatlona za mlade, razvijati dalje događanja i utrke, te popularizirati triatlon kao stil života postojećim i budućim članovima kao i povremenim sudionicima naših događanja. Jedan od ciljeva koji vole posebno izdvojiti je njihov glavni događaj, “Earth Sea & Fire” Dubrovnik Triathlon u budućnosti razviti u jedan međunarodno popularan triatlon festival u Dubrovniku s limitiranim brojem sudionika. Cilj je također imati što više uspješnih mladih triatlonaca na kratkim distancama u prvenstvima Hrvatske kao i jake „age-groupere“ na Ironman i „half-Ironman“ distancama.

U klubu zabave nikad dosta pa na svojim druženjima, gdje se najmanje priča o ozbiljnim temama iz triatlon svijeta, vole pričati o smiješnim situacijama tipa zaboravljenim biciklima nakon utrke i zbijati šale poput starta triatlon utrke (plivanje) u doba korone s maskom na ustima ili  noć prije utrke zaspao u plivačkom odijelu kako bi bio spreman na ranojutarnji start.

Fotografije iz arhive TK Dubrovnik: