KRITERIJI ZA ULAZAK

KRITERIJI ZA REPREZENTACIJU 2020.

Trenutna rang lista temeljem testiranja sportaša

Rang lista sportaša

KRITERIJ ZA REPREZENTACIJU 2019.

KRITERIJI ZA REPREZENTACIJU 2018.

PODJELA REPREZENTACIJE

Reprezentacija se dijeli u 3 selekcije:

A – sportaši koji zadovoljavaju kriterij prve selekcije

B – sportaši koji zadovoljavaju kriterij druge selekcije

C – sportaši mutisportskih disciplina

Sportaši dobnih kategorija: selekcija sportaša prema rezultatima tekuće i/ili prethodne sezone, u skladu s brojem mjesta koje za pojedino natjecanje odobrava ITU

Sportaši paratriatlonci: selekcija prema kriterijima HPO-a

        PLAN UTRKA I NAČIN FINANCIRANJA

Sportaši A selekcije imali bi pravo na sufinanciranje svih utrka prema planu dogovorenom s izbornikom o trošku HTS-a.

Sportašima B selekcije najvažnija međunarodna utrka bila Balkansko prvenstvo, uz sudjelovanje o trošku HTS-a nekoliko dodatnih utrka na kojima sudjeluje i A reprezentacija, prema procjeni izbornika.

Sportaši C selekcije sufinancirali bi se prema načelu refundacije troškova na kraju sezone uz uvjet da se za iste postigne kriterijski rezultat (prema kriterijima za kategorizaciju sportaša HOO-a). Ukupan postotni iznos sredstava za refundacije odredio bi UO HTS-a u odnosu na RP HOO-a namijenjen pripremama i natjecanjima . Ako više sportaša postigne kriterijsku rezultat, troškovi se sufinaniraju odn. refundiraju prema ocjeni kvalitete rezultata koju daje izbornik.

KRITERIJI SELEKCIJE:

Prva selekcija:

  •     Sportaši/ce koji su se dokazali kao najbolji hrvatski predstavnici na Europskim i Svjetskim kupovima i godišnjoj rang ljestvici, kao i drugim međunarodnim natjecanjima.
  •     Trenutni rezultati na mjerenjima plivanja koje je proveo nacionalni Savez. U obzir će se uzimati i komparacija ranije ostvarenih rezultata i prethodnih mjerenja.

Druga selekcija

  •     Sportaši/ce koji su osvojili 1., 2. ili 3.mjesto (muška konkurencija) i 1. – 2. mjesto (ženska konkurencija) na PH u olimpijskoj disciplini sukladno godištu i kategoriji u kojoj nastupaju
  •     Trenutni rezultati mjerenja trčanja koje je proveo nacionalni Savez. U obzir će se uzimati i komparacija ranije ostvarenih rezultata i prethodnih mjerenja.

Tijekom procesa selekcije uzimat će se u obzir samo oni kandidati koji zadovolje oba kriterija pojedinog stupnja selekcije.

Sportaši/ce odnosno treneri sportaša također mogu priložiti rezultate na ostalim natjecanjima kao i rezultate u srodnim sportovima (srednje i dugoprugaška atletika, srednje i dugoprugaško plivanje i biciklizam..) kako bi se dobio bolji uvid u trenutnu kvalitetu kandidata za Reprezentaciju.

Prilog ovim kriterijima je i tablica rezultata.

S poštovanjem,

Ivan Ivezić,
izbornik triatlonske reprezetacije HTS-a

Kriteriji za ulazak u reprezentaciju 2018. – brojčano

Napomena:
Kriterije je usvojio UO dana 7. ožujka 2018. sukladno prijedlogu izbornika reprezentacije Ivana Ivezića.

Kriteriji za Reprezentaciju 2018.

Croatian Triathlon Federation