ČETVRTKOM PREDSTAVLJAMO: TRIATLON KLUB TNT

  • Naziv: TK TNT
  • Adresa: Zrinsko-Frankopanska 19, Zadar
  • Web adresa: www.tk-tnt.hr
  • Godina osnivanja: 2015.
  • Broj članova: 50
  • Ustrojstvo kluba: Siniša Pezelj – predsjednik, Renato Pilipović – tajnik

Triatlon klub TNT je triatlon klub iz Zadra koji je osnovan 15. studenog 2015. godine u Zadru, a na osnivačkoj skupštini je bilo 15 osnivača: Filip Baraka, Ivan Brkić, Daniel Filić, Nikola Hrvatin, Emilijo Krstić, Matej Kulaš, Slavko Kulaš, Iva Perinić, Siniša Pezelj, Ingrid Pilipović, Patrik Pilipović, Renato Pilipović, Zvonko Škorić, Tomislav Travica i Karlo Vukić. Za prvog predsjednika je izabran Siniša Pezelj, a za tajnika Renato Pilipović.

Klub organizira treninge plivanja, biciklizma i trčanja u 8 termina tjedno. Klub trenutno broji 50-ak članova koji slobodno biraju disciplinu po svom afinitetu ili kombinaciju više disciplina. Članovi TK TNT imaju iza sebe uspješne nastupe na brojnim triatlon, duatlon i akvatlon natjecanjima, kao i na atletskim, biciklističkim i plivačkim utrkama, te u svojim redovima imaju državne prvake i viceprvake u raznim disciplinama i kategorijama. 

Osim organiziranih treninga, triatlon klub TNT organizira i utrke, 23. srpnja 2017. godine na zadarskoj rivi Triatlon klub TNT je organizirao Aquatlon Zadar – Prvenstvo Hrvatske u sprint akvatlonu na kojem se okupilo ukupno 132 natjecateljica i natjecatelja iz cijele Hrvatske i s nekoliko gostiju iz Poljske i Švedske. Kroz ljeto 2017. u suradnji s Klubom daljinskog plivanja Donat u sklopu Zadar Open Water lige (ZOWL) organizirali su i Akvatlon kup. 3. lipnja 2018. startala je druga sezona Akvatlon kupa a 8. lipnja 2019. startala je treća sezona Akvatlon kupa.

23. lipnja 2018. u Tkonu na otoku Pašmanu klub je organizirao Akvatlon Tkon 2018. – utrku u standardnom akvatlonu koja se bodovala za Multisport kup HTS-a. 23. lipnja 2019. klub je u Tkonu organizirao Prvenstvo Hrvatske u standardnom akvatlonu – Aqvatlon Tkon 2019.

1. siječnja 2017. TNT je organizirao prvo novogodišnje kupanje na Morskim orguljama u Zadru kojem su se u idućim godinama priključili i brojni drugi građani Zadra te turisti.