FRANKO TREĆI NA SVJETSKOM PATARTIATLONSKOM KUPU:

Lijepe vijesti sa Svjetskog paratriatlonskog kupa u Besanconu: Antonio Franko ponovo osvaja broncu u reprizi poretka nedavno održanog europskog prvenstva: na domaćem tlu nenadmašni Alexis Hanquinquant uzima zlato, a srebro pripada Pierru Antoinu Baeli.

Rezultati SK PTS4 Besancon 2022.

Franko je sjajno otplivao svoju dionicu, kroz tranziciju je izgubio drugo mjesto, onda je na biciklu pao na četvrto mjesto i baš kada je počeo nadoknađivati razliku uslijedili su problemi s mjenjačem, što ga je uvelike poremetilo. Unatoč svemu tome uspio je dostići vodeće, ali zbog tih problema se jako fizički potrošio, što je na naplatu došlo na trčanju. No, nismo nezadovoljni, napravili smo ono što smo i željeli, dohvatili smo pobjedničko postolje i dosta novih bodova u borbi za rang ljestvicu – prokomentirao je izbornik Hrvoje Vlahović, koji je pratio Franka u Besanconu.

Na Svjetskom kupu u Francuskoj Franko je lovio bodove za svjetsku rang listu, a već idući vikend čeka ga utrka u Španjolskoj La Coruni. Uspije li ponoviti rezultat iz Besancona iznova će biti u svjetskih TOP 10, što je iznimno bitno zbog prava nastupa na Svjetskom prvenstvu u studenom ove godine.