ODRŽANO PRVO DRŽAVNO PRVENSTVO ZA DOBNE SKUPINE

Zaključena je dvodnevna sportska manifestacija, 14. Rapski triatlon koji je bio domaćin utrkama u različitim triatlonskim disciplinama i distancama, među kojima i prvim odvojenim državnim prvenstvom za sve dobne skupine u sprint triatlonu. Utrka je bila ujedno i jedno od kola Alpe Adria kupa te su se natjecateljima iz Hrvatske pridružili oni iz Slovenije, Austrije i Italije te Mađarske, Švicarske i Njemačke.

U aspolutnom poretku utrke postolja su pripala sportašicama i sportašima iz različitih skupina, a najbrži je bio Adrian Žgaljić (M30) ispred Vinka Vrepca (M35) i Luke Dumančića (M20), a kod žena je slavila Nika Rimaj (Ž20) ispred Marije Lukine (Ž30) i Lore Žuliček (Ž25).

Najveća konkurencija za medalju u muškim kategorijama bila je ona u M45 gdje je nastupilo 18 natjecatelja, a kod žena u Ž40 za naslov prvakinje nadmetalo se 10 sportašica.

Rezultati PH sprint triatlon za dobne skupine 2022

Utrku državnog prvenstva za dobne skupine obilježila je posebno dobra atmosfera i druženje među natjecateljima, a tijekom podjele medalja, najveći pljesak svih sudionika zasluženo je dobio najstariji natjecatelj Zvonimir Tumpić iz TK Varaždin koji je osvojio zlato u dobnoj kategoriji sportaša iznad 70 godina. Dio te atmosfere možete pronaći na više od 1200 fotogafija organizatora TK Rab

Dan nakon državnog prvenstva, održane su utrke mini akvatlona za djecu, supersprinta za kadetski i juniorski uzrast i utrke štafeta na kojima su sportašice i sportaši pokazali i svoj kreativni potencijal odabirom imena timova. Organizator natjecanja Triatlon klub Rab najavio još bolju organizaciju i više zabave na 15. Rapskom triatlonu 2023. godine.