PH KROS TRIATLON 2022.: ZLATNI TOMAC, ŽULIČEK, OBROVAC, VALINČIĆ, ČIKOVIĆ I KAVIĆ

U subotu, 30.7. na Lokvarskom jezeru održano je državno prvenstvo u kros triatlonu, prvo nakon multisportskog natjecanja u Orahovici održanog 2018. Osvježavajuće vremenske prilike u sredini ljeta i nova lokacija natjecanja sa impresivnim ciljem utrke na vrhu brane privukli su sedamsesetak ljubitelja kros discipline iz 14 klubova na sportsko nadmetanje u organizaciji TK Maksimir i TK Gorski Kotar.

Unatoč najavljenoj obilnoj kiši, većina natjecatelja savladala je zahtjevan teren u idealnim vremenskim uvjetima. Supersprint kros triatlon održan je za sportaše kategorija U13, U15, U17 i U19, te su u konkurenciji juniora najbolji bili Vito Obrovac (TK Swibir) i Aurora Valinčić (TK Rival), dok su kod kadeta zlata pripala Neu Čikoviću (TK Matulji) i Anji Kavić (TK Maksimir).

Ekipni naslovi pripali su redom kadetima i kadetkinjama:

  1. TK Rival i TK Pula
  2. TK Maksimir i TK Matulji
  3. TK Trimax

Kod juniora, najveći pehar pripao je TK Swibir, dugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipaTK Matulji, a kod žena 1. mjesto pripalo je sportašicama TK Rival.

Prvo mjesto u standarnom triatlonu pripalo je favoritu utrke Silviju Tomcu (TK Maksimir) koji je utrku standardnog triatlona savladao za nešto manje od dva sata; drugi je bio Vinko Vrebac (TK Swibir), a treći Bruno Škrinjarić (TK Maksimir). Kod žena, sve tri medelje pripale su sportašicama TK Petar Zrinski: zlato Lori Žuliček, srebro Niki Rimaj i bronca Aleni Detan Karlović. One su ujedno odnjele i najveći pehar ekipnog prvenstva. Kod muških ekipa, prvo mjesto pripalo je TK Maksimir, drugo TK Rival i treće TK Zagreb.

Rezultati PH KROS TRIATLON LOKVE, 30.7.2022.