ČETVRTKOM PREDSTAVLJAMO: TRIATLON KLUB ZADAR

  • Naziv: TK Zadar
  • Adresa: Stjepana Radića 10/2, Zadar
  • Web adresa: https://www.facebook.com/triatlonklub.zadar/
  • Godina osnivanja: 2009.
  • Broj članova: 60
  • Ustrojstvo kluba: Ivan Gobin – predsjednik, Jure Šango – dopredsjednik, Ivan Tuta – tajnik

Triatlon klub Zadar osnovan je 2009. godine u Zadru. Kroz 12 godina rada, klub je od nekolicine potpunih entuzijasta izrastao u klub koji danas broji preko 60 članova. Glavni ciljevi od samih početaka bili su upoznati sredinu sa triatlonom, privući ljude sportu i zdravom načinu života. Danas se naša zajednica proširila, ne samo na triatlon, već i Školu trčanja te Školu nordijskog hodanja.  

Osim rekreativaca, TK Zadar ima i svog prvog elitnog sportaša Jacopa Butturinija koji sudjeluje na brojnim natjecanjima u RH i izvan nje. Jacopo je posljednjih nekoliko godina državni prvak u sprint triatlonu i olimpijskom triatlonu. Ostali članovi kluba, zajedno s trenerima, godinama sudjeluju na triatlon natjecanjima za sve uzraste po Hrvatskoj i izvan nje te uspješno odrađuju sve distance koje triatlon nudi.

TK Zadar je u svojoj sredini poznat po organizaciji i izvođenju velikog broja utrka i natjecanja koja su postala brand našeg grada i sportske zajednice. Neke od njih su Dugi Otok triatlon, Zadar Night Run, Akvatlon Zadar te brojne lokalne i mjesne utrke koje privlače sve više zaljubljenika u ovaj rastući sport.

Najponosniji smo na Školu triatlona za najmlađe koja djeluje preko 5 godina, a danas broji oko 40 djece svih uzrasta čiji se broj svakodnevno povećava. Glavni treneri i osnivači kluba od samih početaka su Ivan Gobin, Ivan Tuta, Edo Nimac i Jure Šango. Bez njihovog zajedničkog rada, vizije i entuzijazma TK Zadar ne bi bio ono što je danas.